TrackMan geeft speciaal accent aan golfevents

De pro’s van The Dutch werken met de TrackMan 4. Een stuk digitaal vernuft dat een onnoemlijke hoeveelheid data vastlegt bij het maken van de swing. Bij events een geheide hit, zegt pro Graeme Brown. ,,Gasten vinden het ontzettend leuk om na afloop een full report te krijgen.”

De TrackMan 4, die door de pro’s van The Dutch dagelijks wordt gebruikt bij hun lessen, is een klein datawonder. Het apparaat meet op basis van geavanceerd technologie exact wat de club en bal doen, zoals onder meer swingsnelheid, startrichting, vertrekhoek, hoogte van de vlucht, afwijking ten opzichte van het doel en exacte afstand. Steeds meer wordt dit innovatieve apparaat ook ingezet om een speciaal accent te geven tijdens de golfdagen en events die The Dutch organiseert voor bedrijven van haar Members.

,,Hiermee krijgt iemand een perfect beeld van zijn of haar gemaakte slag

Graeme: ,,Met het gehele team van The Dutch willen we van elk event dat we voor onze Members organiseren iets speciaals maken. Het inzetten van de TrackMan is een fantastische manier om je gasten tijdens jouw event op iets extra’s te trakteren. De set-up zelf op de tee is al heel spectaculair met alle camera’s die vanuit verschillende posities opnemen. Vaak zorgen we ook voor wat muziek erbij. Kortom, afslaan met de TrackMan erbij geeft veel plezier en zorgt voor een ervaring die gasten niet snel zullen vergeten.” Dat laatste is letterlijk want alle deelnemers krijgen na af loop een full report van de TrackMan-registratie via de mail. ,,Hiermee krijgt iemand een perfect beeld van zijn of haar gemaakte slag. Op een interactieve manier met bovendien een schat aan leuke informatie.

De rapportage omvat niet alleen je eigen TrackMan nummers maar ook wordt er een vergelijking gemaakt met die van een Tour-speler die wij in het systeem selecteren. Dat geeft een idee van waar je staat ten opzichte wat deze pro hier zou doen. Er is ook uitleg over hoe je onderdelen van je swing kunt verbeteren plus heel veel andere informatie. Een enorm leuke optie dus om mee te nemen in de organisatie van een golfevent.”

De uitkomsten kunnen worden gevat in een rapportage met daarop het logo van The Dutch of van het bedrijf dat de gasten heeft uitgenodigd. ,,En eventueel ook nog met een mooie boodschap erin afkomstig van de uitnodigende partij. Customized van begin tot eind.”