‘Het netwerken ligt er niet duimendik bovenop’

Marius van Prooijen en Mitchell Lensselink zijn Member bij The Dutch Network Program ‘Under 40’ ,,Zeer professioneel ingericht, dus goud waard. Maar wel met de ontspannen gezelligheid van een club.”

Ze hebben elkaar al eens de hand geschud bij samenkomsten van het NP Under 40, maar kennen, dat is teveel gezegd. Mitchell Lensselink, 27 jaar, sloot zich als net beginnende golfer in 2021 aan. ,,Ik was op zoek naar een interessante golfbaan met goede netwerkmogelijkheden en stuitte via Google op The Dutch. Eén telefoontje, een keer mee golfen met het NP Under 40 en ik wist dat ik hier moest zijn.” Marius van Prooijen heeft golf eveneens niet zo lang geleden opgepakt. Als 39-jarige behoort hij nog net tot de doelgroep van het NP Under 40. ,,Maar ik heb al gezien dat er voldoende mogelijkheden en events zijn om ook bij een volgende stap, naar een Corporate Membership, op The Dutch met elkaar in contact te blijven. Dat ik straks een ander labeltje draag, verandert hier dus niets aan. Uiteindelijk is The Dutch één grote club.”

,,Mitchell, ik voel iets wat we misschien samen kunnen doen.”

In de Study van het clubhuis treffen ze elkaar nu voor dit gesprek. Over het belang van netwerken, over cijfertjes en Finance, en over hun favoriete bezigheid sport. Hun sporthistorie vertoont rake parallellen. Fanatieke spelers, allebei met de neiging om daarin een tikje door te slaan. Marius behaalde de hoogste rang in het Nederlandse rugby en badminton en ging daarna in atletiek voor de wereldbeker ultra-meerkamp op in Finland. ,,Heel specifiek ergens voor trainen, dat trekt me.” Mitchell, die in zijn jeugd ook het badmintonracket oppakte: ,,Ik herken dat. Ook ik heb in selecties getraind en eredivisie gespeeld. Na een knieblessure probeerde ik de uitdaging te vinden in American football. Ik heb een aardig niveau bereikt maar om echt succes te kunnen boeken, ben ik iets te smal gebouwd.” Nu dus golf. Mitchell staat na anderhalf jaar op HCP 20 en neemt af en toe les. Marius – HCP 18 – hoopt eind volgend jaar toch echt het niveau van single HCP te bereiken. ,,Mitchell, ik voel iets wat we misschien samen kunnen doen.”

GESCHILLEN OPLOSSEN
Dan de business. Ze zijn mensen van de cijfers. Tijdens zijn studie organisatiewetenschappen ging Mitchell aan de slag bij Agium Finance & Control, het bedrijf waar hij als professional nog altijd parttime aan verbonden is naast zijn Masterstudie. ,,Ik word uitgezonden voor opdrachten van gemiddeld negen maanden tot een jaar. Tot nu was mijn rol vooral Finance control. Ik probeer de transitie te maken naar business control, dus samen met de ondernemer werken aan strategie voor de toekomst.” Marius maakte eerder al de stap van de accountancy naar bedrijfswaarderingen. Zijn firma is International Business Valuers. ,,Ik kijk eveneens liever vooruit. Waar gaat een onderneming graag naar toe? Hoe, waarom, wie hebben we daarvoor nodig? Dat vind ik interessanter.

,,Een prima omgeving om in rust en een aangename setting met elkaar aan tafel te gaan en de dingen te bespreken.”

Mijn werk bestaat overigens voor de helft uit M&A en voor de helft uit het oplossen van geschillen, met name voor de Ondernemerskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Een klap geven op ruzies in corporate ondernemingen en grotere familiebedrijven die soms al vele jaren duren en waarbij belanghebbenden af en toe letterlijk over straat rollen. Het is mooi om ook dan perspectief te kunnen bieden, namelijk door de angel uit de ruzie te halen. Hoe mooi is het om dan later een foto toegestuurd te krijgen van de ex-ruziënde aandeelhouders die samen een biertje drinken.” De partijen bij wie hij aan tafels schuift, zijn doorgaans bedrijven in de categorie van vijf miljoen plus. ,,Er moet geld zijn om te procederen.” Hij is trots op zijn 100% trackrecord bij de Ondernemerskamer: ,,Het mooiste is dat je iets kan oplossen.” Om die lucht te klaren, nodigt hij partijen soms uit om naar The Dutch te komen. ,,Een prima omgeving om in rust en een aangename setting met elkaar aan tafel te gaan en de dingen te bespreken. Overigens ook als ik iets uit te werken heb of met collega’s een strategie wil bepalen.”

GEZELLIGHEID VAN EEN CLUB
Een omgeving bovendien waar ze allebei leuke mogelijkheden zien om te netwerken. Mitchell: ,,Ik zie waardevolle contacten ontstaan die hopelijk in de toekomst ook tot opdrachten kunnen leiden. Maar de ontspanning, met elkaar golfen en daarna eten, is net zo belangrijk. Je bent even weg van de dagelijkse wereld.” Marius: ,,Wat ik nou zo fijn vind aan de club hier: je bent wel aan het netwerken maar het ligt er niet duimendik bovenop. Het is een logisch uitvloeisel van het samenzijn. Dat voelt heel anders dan een presentatie ergens in een hotel bijwonen. Het voelt niet geforceerd, maar natuurlijk. Golf is een ontspannen ijsbreker waarmee je op een makkelijke manier nieuwe contacten maakt. En uiteindelijk wil je toch gewoon de gezelligheid van een club om je heen hebben, wat het gevoel is van bekenden tegenkomen.”

Het karakter van netwerken op The Dutch heeft Mitchell alleen maar verrast: ,,Ook door de professionele wijze waarop dit gaat. Dat ik als nieuwe Member binnen no time een berichtje kreeg van pro Giesbert Gommers dat ik gebeld zou gaan worden door een andere Member – ‘Jullie moeten elkaar even een keer ontmoeten’ – dat is gewoon goud waard. Zo verstevigt The Dutch heel erg de band tussen de Members, maar ook met de contacten die ik hier zelf mee naartoe neem.” In het netwerk van het NP Under 40 spreken ze veel ondernemers die in een soortgelijk werkveld als zijzelf actief zijn. ,,Bij een rondje golf is er genoeg tijd om een beetje te sparren.” Raakvlakken hebben Mitchell en Marius tussen hen twee zeker al ontdekt nu. ,,Wij gaan elkaar spreken…”