‘Ook The Dutch Futures kunnen SUPERP worden’

Met ‘ iamSUPERP’ helpt IT-specialist SUPERP mensen met een droom hun doel na te jagen. Naast een creative chef en enkele sporters, onder wie freestyleskiër Isabelle Hanssen, maakt nu ook het talent van The Dutch Futures deel uit van het dreamteam. , ,Op onze beurt kunnen wij weer van hen leren,” zeggen Anjo Wolven en Paul Migchels.

Twintig jaar geleden had de oprichter van SUPERP zelf een droom. Hij wilde vanuit frustratie over SAP-implementaties en –beheer met een eigen IT-bedrijf het verschil gaan maken. Nu is de onderneming met inmiddels 150 eigen medewerkers en 125 associates een van de grotere SAP dienstverleners in Nederland met nog altijd veel klanten en medewerkers van het eerste uur. Dat laatste is volgens AnjoWolven, commercieel directeur, en Paul Migchels, Manager Business Development, het rechtstreekse gevolg van hun bedrijfsziel.

Noem het Rotterdams. We doen gewoon waar we goed in zijn, maar kloppen ons niet op de borst. We blijven bescheiden.

Trots zijn ze stiekem wel op de positie die SUPERP als relatief kleine speler in de markt heeft weten te bereiken. Het bedrijf bedient veel grote nationale en internationale bedrijven. ,,We nemen het stuur niet uit handen, we doen het samen. Dat blijkt aan te slaan.” Samenspel is ook binnen de organisatie een belangrijke rode draad. Dat een groot deel van het team in coronatijd in touw kwam om virtueel met elkaar 4700 kilometer te wandelen naar Jordanië, zegt wel iets over de spirit in huis. Net als de appelgaard in Lisserbroek, waar voor iedere klant een boom wordt geadopteerd. Het fruit plukken is een gezamenlijk jaarlijks project met dit jaar ook een appelfestival in de herfst. ,,SUPERP is een bedrijf met een groot sociaal hart. Dat koesteren we met zijn allen.”

The Dutch Futures
Vanuit die gedachte ontstond vier jaar geleden het initiatief ‘iamSUPERP’. Met als doel: mensen helpen om superb te worden én te blijven. Zoals skateboardster Roos Zwetsloot die dit jaar als deelneemster aan de Olympische Spelen naar Tokyo afreisde en Nederlands kampioene freestyle skiën Isabelle Hanssen die zich warmdraait voor de Winterspelen. Ook de Rotterdamse kickbokser Luis – ‘The Infamous’ – Tavares en creative chef Jasper Udink ten Cate, die ervan droomt om zijn food ooit tentoon te stellen in het New Yorkse museum MoMA, zijn opgenomen in he SUPERP dreamteam. Met het afscheid van Team Rembrandts vorig jaar, dat in de VS de wereldtitel in de Robotics Competition binnensleepte en daarmee het hoogst haalbare had bereikt, kwam er ruimte om zich aan nieuw talent te gaan binden. Dat vonden ze bij The Dutch Futures.

We wilden graag opnieuw een team toevoegen én we hebben iets met golf. Een logische klik dus.

The Dutch Futures past heel goed in het ‘iamSUPERP’ initiatief. Het is een kweekvijver van talent. We hebben al een keer gespeeld met Koen Kouwenaar en met Lars van Meijel. Het is een mooi team. Dit jaar volgen we in principe iedereen en daarna is er de optie om een of meerdere golfers individueel te gaan ondersteunen.”

Waarde over en weer
Met daarbij één aantekening: support van SUPERP is nooit louter financieel. ,,Er is altijd de vraag: wat heeft iemand nodig om op het hoogste niveau te kunnen performen en hoe kunnen wij daar als IT-specialist een rol in spelen en ondersteuning bieden? Kortom meedenken vanuit onze kennis. Zo hebben we voor Luis een Mendix-applicatie gemaakt waarmee hij zijn boks-performances kan meten.

Ook voor The Dutch Futures willen we vanuit onze IT-expertise en onze SUP labs iets innovatiefs ontwikkelen dat hen vooruit kan helpen.’ Andersom werpen de samenwerkingen ook hun vruchten af. ,,Wat kunnen wij van jou leren, is de andere vraag.” De ruim 100.000 volgers die Isabelle op social media heeft weten te vergaren, zijn bijvoorbeeld goede leerstof om zelf daarin actiever te worden.

Het gaat om waarde over en weer.

Met TDF in hun talentenstal zijn Anjo en Paul wellicht vaker op The Dutch te vinden in de toekomst. Paul werd twee jaar geleden Member en maakt deel uit van The Dutch Futures Network. ,Met COVID werden helaas alle trips en evenementen geschrapt, maar dat gaat zeker komen.”Anjo is een fanatiek hockeyer wat nu nog veel tijd opslokt: ,,Maar ik ga op korte termijn kennismaken met de Clan op The Dutch. Ik vind het sowieso altijd leuk om andere mensen te leren kennen en veel van onze klanten zijn eveneens Member.”