“De Clan stoelt op vertrouwen en veiligheid”

Een bijzondere ontmoeting bracht Gerard Ketelaar tien jaar geleden naar The Dutch in aanbouw. De droom en de ambities van de Founders raakten een snaar bij de Managing Partner van Quaestus Executive Leadership en hij meldde zich aan als Clan Member. ,,The Dutch is een club met een ziel,” zegt hij.

Misschien is Gerard Ketelaar de enige Member die door een goed gemikte golfbal destijds op het pad van The Dutch belandde. Als organisator van een event voor de Sales Management Associatie (SMA) hoorde hij in het Noordwijkse Grand Hotel Huis Ter Duin twee bevlogen sprekers aan. Voor een duizendkoppig publiek vertelden Phil Helsby en Jonas Saxton over hun grote droom, de aanleg van een exclusieve zakelijke golfcourse, en hun ambitie, de Ryder Cup naar Nederland halen.

Na afloop wierpen zij twee golfballen de zaal in waarvan één bij toeval in de schoot van de Managing Partner van Quaestus Executive Leadership belandde. Gerard aanvaardde deze uitnodiging om deel te nemen aan een rondleiding over de baan in aanbouw. Hij zag er een clubhuis met allure verrijzen en hoorde over het netwerk van Made in Scotland. Gerard luisterde naar zijn zakelijke voelsprieten en besloot zich met Quaestus aan te sluiten als Clan Member. ,,Ik realiseerde me dat we verbonden zouden worden aan een ongelooflijk mooi en zakelijk interessant netwerk.” Tien jaar na dato is de Clan een warm thuis.

“Mijn relaties worden op The Dutch steevast ongelooflijk goed in de watten gelegd wat voor verbinding zorgt. De wijze waarop The Dutch dit doet, voelt fijn en natuurlijk. Dat is haar unieke kracht.”

 

De maandelijkse bijeenkomsten en jaarlijkse golftrips naar buitenlandse topbanen zijn geliefde vaste ijkpunten. ,,Clan Members zijn bijzondere mensen die mooie posities bekleden en unieke verhalen hebben, maar wars van ego-borstklopperij zijn. Het is een ongelooflijk fijn gezelschap van mensen die zichzelf willen zijn, gesprekken willen voeren over echte dingen en ondertussen een passie voor golf delen. Authenticiteit en menselijkheid zijn in de Clan een groot goed. Onze onderlinge band stoelt op gevoelens van vertrouwen en veiligheid.”

Dat geldt ook voor de waardes waarvoor Quaestus Executive Leadership staat. Core business van deze specialist in leiderschap is op top level kandidaten zoeken, selecteren en ontwikkelen. Veiligheid is de basis van de secure base-methode die het bureau met succes in praktijk brengt om leiderschap bij merendeels de topbedrijven van Nederland naar een hoog level te tillen. ,,Met secure base laten we mensen durven om een high-end performance neer te zetten.“ De expertise van Quaestus, dat kantoor houdt in ’s-Hertogenbosch, heeft ook zijn weg gevonden naar de Clan. ,,Iedereen heeft weleens een vraag over juist leiderschap. Een logisch gevolg van de onderlinge vertrouwensband die zaken bespreekbaar maakt. De relatie is echter altijd belangrijker dan de transactie.”

The Dutch voelt als een club met een ziel. ,,De pro’s zitten er met heel hun hart in. Dat is ongelooflijk mooi om te zien. Wat ik ook heel goed vind, is dat zij altijd zichtbaar zijn en klaarstaan om je golfspel een zetje te geven.” Ook buiten de sportieve bijeenkomsten zijn de partners van Quaestus regelmatig in de warme, vertrouwde omgeving van The Dutch te vinden. De verschillende ruimtes in het clubhuis zijn volgens Gerard zeer geschikt voor het houden van zakelijke sessies. Nog een extra pluspunt is: ,,Mijn relaties worden op The Dutch steevast ongelooflijk goed in de watten gelegd wat voor verbinding zorgt. De wijze waarop The Dutch dit doet, voelt fijn en natuurlijk. Dat is haar unieke kracht.”