‘De Champions League, in alles’

André de Winter heeft één grote drive: altijd het hoogst haalbare bereiken. Dat geldt zowel voor zijn grote passie golf als voor zijn bedrijf Winter VvE groep dat honderden Verenigingen van Eigenaren ondersteunt. ,,In korte tijd grote resultaten boeken, daar word ik enthousiast van.”

Als jong voetballertje wist hij het met fanatisme tot de hoofdklasse te schoppen. Ook dat was het gevolg van de enorme gedrevenheid die hem al zijn hele leven het onderste uit de kan doet halen. ,,En het is er nog steeds. Alles wat ik doe, wil ik op het niveau van Champions League. Voor minder ga ik niet,” zegt André met een lach. Het was deze drive die hem in 2005 deed besluiten zijn eigen business te starten. ,,Ik zat tegen de bovengrens aan van mijn werk als verkoopadviseur in meetinstrumenten. Mijn duidelijke visie over hoe het bedrijf next level kon bereiken, paste niet bij het beleid van wat mijn bazen met de organisatie wilden. Dat botste en dan moet je voor jezelf kiezen.” Daarop besloot hij als ondernemer in de wereld van VvE beheer te stappen. ,,Als voorzitter van een Vereniging van Eigenaren in Zwijndrecht had ik gemerkt dat ik in korte tijd grote resultaten kon boeken, iets waarin ik mij enorm thuis voel. Daarbij was net de wetgeving voor VvE’s actief geworden, kortom het goede moment.” Knopen doorhakken is één, het onzekere avontuur aangaan twee.

Ambitie genoeg, want het streven ligt met 13.1 nu op single handicap in de nabije toekomst.

,,Ik was begin dertig, we waren in verwachting van ons eerste kind en het geld rolde nog niet echt binnen. Maar ik had er alle vertrouwen in.” Terecht, want zestien jaar later staat Winter VvE groep voor een druk en bloeiend bedrijf dat het beheer voert van 450 Verenigingen van Eigenaren. Daarmee worden zo’n 15.000 voordeuren bediend in de driehoek Den Haag-Utrecht-Breda. Het team van circa dertig medewerkers ondersteunt de VvE’s op diverse fronten. Dat loopt van financieel, administratief tot juridisch en technisch met als sluitstuk de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Ambitie voor de toekomst.

Ook hier liggen voor de komende tijd niet geringe goals, zegt André: ,,Onze ambitie is om breed in de vastgoedbeheermarkt actief te zijn. Naast VvE beheer betekent dit ook proactief vastgoedbeheer voor beleggers en een stuk administratie en backoffice overnemen voor kleine beheerkantoren. Ik ben ervan overtuigd dat dit een enorm gat in de markt is. Veel beheerkantoren zitten te wachten op een oplossing die hen helpt om bij de klant aan tafel te zitten in plaats van tijd op kantoor te besteden aan administratie.
We willen landelijk kleinere beheerkantoren gaan ondersteunen, zodat zij met commercieel personeel kunnen doorgroeien of zelfstandig een grotere portefeuille kunnen beheren.” Deze nieuwe dienst, met de naam ‘ProFinance VvE Support’, is volgens hem een primeur voor Nederland. Bij de ontwikkeling van de processen en de benodigde software voor deze backoffice-ondersteuning ligt de lat opnieuw hoog.

,,We zijn altijd bezig om het VvE beheer naar een next level te tillen door bijvoorbeeld te investeren in digitalisering en online diensten voor de VvE’s die we beheren. Geen gemakkelijke wereld overigens, want om in de huidige kritische maatschappij hoog te scoren in klanttevredenheid moet je uniek zijn en is geen ruime voor fouten.Maar het lukt ons steeds weer onze klanten te verrassen en de markt een stap voor te zijn. Als we erin slagen om samen met een VvE een pand met veel achterstallig onderhoud om te toveren in een paleisje, word ik helemaal enthousiast. Zeker als je daarna met applaus wordt binnengehaald op de algemene ledenvergadering.”

Zeker als je daarna met applaus wordt binnengehaald op de algemene ledenvergadering.

Diezelfde hang naar kwaliteit bracht hem in 2014 op het pad van The Dutch. ,,Na een rondje golf op uitnodiging dacht ik: ja, dit is het. Toen ik de voorwaarden hoorde om Member te worden, heb ik me even achter de oren moeten krabben. Maar ik vind dat je beter spijt kan hebben van de dingen die je hebt gedaan dan van de dingen die je niet hebt gedaan. Hier golfen is pure ontspanning en het heeft me privé een ontzettend leuk netwerk gebracht. Golfen op The Dutch zorgt ervoor dat ik weer helemaal opgeladen ben voor alle uitdagingen in mijn werk. Om die reden heb ik zakelijk nog niet veel gedaan met mijn Membership, al ben ik een onwijze netwerkman.

Het is de liefde voor de golfsport en de prachtige baan die me hier houdt.” Ambitie genoeg, want het streven ligt met 13.1 nu op single handicap in de nabije toekomst. Dat probeert hij te bereiken met veel trainen op The Dutch en lessen bij Robin Kind. ,,Geweldig als je met een leuke groep mensen kunt spelen op de mooiste banen van Europa. Maar qua trainen gaat er niets boven The Dutch, weet ik na alle courses die ik heb bezocht. Je ziet er misschien geen hertjes lopen, zoals in het Haagse en er zijn geen oude bomen, maar de kwaliteit van de greens en fairways is op elk moment van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Dat is de Champions League waar ik van houd.”