B-NL Challenge Trophy

De B-NL Challenge Trophy wordt van 26 tot en met 29 augustus gespeeld op de The Dutch en maakt onderdeel uit van de European Challenge Tour. De organisatie is in handen van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en Golf Team Holland.

Koop direct uw tickets!

Met de komst van de B-NL Challenge Trophy krijgt jong aanstormend talent de kans om op het een na hoogste niveau ervaring op te doen. De top-20 van de jaarranglijst van de Challenge Tour – the Road to Mallorca – promoveert naar de European Tour in 2022. De Nederlanders Robbie van West en Daan Huizing zijn actief op de Challenge Tour, terwijl Koen Kouwenaar ook stappen probeert te maken richting het hoogste niveau. Het prijzengeld van de B-NL Challenge Trophy bedraagt 250 duizend euro en daarmee nemt het toernooi een hoge positie in op de kalender van de Challenge Tour.

Format
Het toernooi – dat de NGF samen met de Koninklijke Belgische Golf Federatie organiseert – wordt in vier dagen over 72 holes gespeeld. Op zaterdag en zondag wordt er in een pro-am vorm gespeeld onder de naam Players Experience. Dat format werd eerder dit jaar succesvol geïntroduceerd tijdens het Big Green Egg Open. Jonge talenten worden in de flights gekoppeld aan tourspelers, die samen meedoen aan de teamwedstrijd. De tourspelers spelen daarnaast ook nog voor het individuele klassement.

Belang
Jeroen Stevens, directeur van de NGF, onderschrijft het belang van dit toernooi in Nederland. Niet alleen krijgen talentvolle Nederlandse spelers zo de kans om in eigen land op dit niveau te spelen, door samen te werken met andere toernooien in Europa krijgen dezelfde spelers ook buiten Nederland de mogelijkheid om mee te doen aan die toernooien. Stevens:‘Speelmogelijkheden op de Challenge Tour zijn ontzettend waardevol aan het begin van een profcarrière, kijk naar Joost Luiten en Lars van Meijel, die ook via dat circuit zijn doorgestoomd naar de European Tour. Met de invites kunnen we Nederlandse golfers helpen de stap richting de European Tour te versnellen.’