‘U vraagt wij draaien, is niet meer’

Als personal assistent van Marc van Erven, CEO van ARAG Nederland, regelt Lenette Suk mede de golfevents van de juridisch probleemoplosser op The Dutch. Tijdens de jaarlijkse Secretary’s Day hanteert ze één dag zelf de ijzers. ,,Ik ben nog niet ‘into’ golf, maar het gaat komen.”

ARAG is drie jaar lang als eerste partner van The Dutch Academy geweest. Golf fungeert sinds die tijd als een rode draad binnen de organisatie. Als Clan Member organiseert het bedrijf jaarlijks een aantal golfmiddagen voor relaties en ook daarbuiten is ARAG regelmatig op The Dutch aanwezig. Hierin speelt Lenette Suk op de achtergrond een belangrijke rol. Sinds vijf jaar is ze de rechterhand van CEO Marc van Erven, een belangrijke steun en toeverlaat. ,,Marc in alles ontzorgen,” vat ze samen. Een functie die ze al vanaf haar 21ste uitoefent. Eerst in vaste dienst, daarna veertien jaar als interim in dienst van uitzendorganisatie Secretary Plus en sinds 2019 met een vast dienstverband bij ARAG.

ARAG draagt met fairplay bij om het spel op het veld eerlijk te houden.

,,Ik voel mij thuis in de familiare sfeer die binnen het bedrijf hangt,” vertelt Lenette. ,,We bieden natuurlijk ook een heel mooi product. Een rechtsbijstandverzekering is misschien niet standaard. Veel mensen denken er niet direct aan om er één af te sluiten. Toch kunnen we hiermee mensen écht helpen. We zijn er niet alleen voor onze klanten als er echt iets aan de hand is. We geven ook advies en helpen bij het opstellen van bijvoorbeeld een officiële brief. Daar word ik heel enthousiast van. We denken continu na over ons product. Kan het beter, is de prijs goed? Je moet blijven vernieuwen in een traditionele wereld. Ik meng mij graag in dit soort gesprekken en discussies.”

UPGRADE VAN HET VAK
Als PA is ze opgenomen in het achtkoppige directieteam van ARAG dat in Nederland vestigingen heeft in Leusden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Roermond. ,,Dat ik mag meepraten, dat er om mijn mening wordt gevraagd en ikzelf onderwerpen inbreng en mag adviseren, vind ik fantastisch. Dat is een upgrade van mijn vak. Dat laatste deed ik al regelmatig, gevraagd en ongevraagd, nu wordt het ook van mij verwacht. Tegenwoordig is het niet meer ‘U vraagt wij draaien’. Ik ben echt gaan meedenken met de organisatie en dat voelt goed.” Zelfs zo goed dat Lenette een opleiding volgt om zich verder te ontwikkelen in executive assistant en strategie. ,,Ik wil leren hoe ik met de juiste vragen de overige directieleden van ARAG verder kan triggeren en uitdagen.”

SPORT
2022 is een bijzonder jaar voor het bedrijf. Op 13 april 1962 werd de organisatie als eerste buitenlandse vestiging van de Duitse ARAG Groep opgericht. Het 60-jarig jubileum wordt gevierd met een internationaal congres in juni, een groot medewerkersfeest na de zomer en een aantal golfevents voor relaties. Sport is volgens Lenette sowieso een factor binnen ARAG Nederland, dat al tien jaar KNVB scheidsrechters ondersteunt. Samen met de KNVB ontwikkelde zij de Video Assistent Referee (VAR). Ook werd fairplay in het leven geroepen en zorgde ARAG in het partnerschap met de KNVB voor een Fairplay Certificering voor amateurverenigingen. Lenette: ,,ARAG heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Er is steeds meer agressie op en rond het voetbalveld, met zelfs geweld tegen grensrechters. ARAG draagt met fairplay bij om het spel op het veld eerlijk te houden.”

BLOEDFANATIEK
Door haar baan kwam Lenette voor het eerst in aanraking met de golfsport en The Dutch. ,,Ik had weleens een Pitch & Putt gespeeld, maar dat was het. Om een beetje feeling met golf te krijgen, heb ik vorig jaar voor het eerst twee masterclasses gevolgd en vervolgens nog een derde tijdens Secretary’s Day op The Dutch. In één woord? Leuk. Een stukje techniek, ontspanning, uitdaging. Alles zit erin. Ik ga zeker mijn GVB halen, maar niet nu ik nog met een opleiding bezig ben. Ik ken mijzelf. Ik ben bloedfanatiek en wil daardoor in alles de beste wil zijn. Het komt wel.” Bij de eerstkomende Secretary’s Day, die op The Dutch wordt georganiseerd voor alle rechterhanden van de Clan Members, kunnen ze echter zeker op Lenette rekenen. ,,Het enige moment dat je de andere secretaresses ontmoet en spreekt. Je begrijpt elkaar meteen. Echt een waanzinnig leuke dag.”