A Day at The Dutch

The Dutch is al welbekend in Nederland, een echte moderne klassieker. Een Members Only golfclub, gelegen in Spijk (gemeente West Betuwe), centraal gelegen tussen het groene hart en de Betuwe. The Dutch is bij menig golfer bekend van het KLM Open waar onze eigen Hollandse trots Joost Luiten in 2016 met de winst ervandoor ging. De baan behoort tot de top van Europa en heeft naast een Championship golfbaan, een Golf Academy waar Members van de Academy naast de talenten van de toekomst trainen aan hun golfspel, een clubhuis met diverse vergadermogelijkheden in de Schotse stijl die kenmerkend is voor het clubhuis. De Spijkbar als ‘het hart van The Dutch’ en een restaurant op hoog niveau maken het plaatje van een ideale golfdag voor Members en zijn of haar gasten compleet.

Waar u golft, netwerkt en zich thuis voelt

Door de persoonlijke aandacht voor de Members en hun gasten is elke bezoek aan The Dutch een genot. De sfeervolle inrichting van het clubhuis met de vele stukken uit de Nederlandse en Schotse golfgeschiedenis, de vergaderruimtes, de Whisky & Cigar room en de Spijkbar voelen als een warme jas, waar op een ongedwongen manier zaken gedaan worden of vergaderingen plaatsvinden.

De exclusiviteit is al bij het binnenrijden door de Main Gate te voelen, waarbij je vriendelijk wordt ontvangen door de Main Gate Attendant. Wanneer dat al niet uniek genoeg is, zal de Valet Parking service voor menig bezoeker de eerste keer zijn dat ze in aanraking komen met deze service. Aangekomen in het clubhuis, waar het Hospitality Team je persoonlijk ontvangt, staat er een locker klaar met je eigen naambordje in de Lockerroom. De Lockerroom Attendant is erg behulpzaam en zorgt dat het je aan niks ontbreekt. De sfeervolle lockerrooms voorzien van open haard en een bar nodigen uit om na de golfronde nog even te blijven hangen, gebruik te maken van de sauna of met een drankje of een hapje na te praten over de inland links baan en alle uitdagingen die de baan biedt.

Greens met een gemiddelde stimp snelheid van 11 kom je niet alle dagen tegen in Nederland. Om het hoofd te bieden aan deze uitdaging is het mogelijk om te trainen op The Dutch Academy. The Dutch Academy heeft diverse golfspecialisten in huis om je te helpen met het spel, fysiek en mentaal en huisvest jonge talenten en (European) tourspelers. Er kan gebruik gemaakt worden van de fitnessruimte waar onder begeleiding van een personal

trainer gesport kan worden. Daarnaast is er voldoende ruimte om aan je techniek te werken op de Putting of Pitch Area of op de Driving Range met 100% golfballen.

Voordat het echte werk begint, zorgt de Starter ervoor dat het inslaan op de Driving Range ook een hele beleving is. De oefenballen staan statig opgestapeld als een piramide bij de oefenmatten, dus geen gedoe met muntjes of een mandje. Na het inslaan biedt The Dutch een ‘hole 1 experience’, een startershut waar nog snel wat te eten of te drinken gehaald kan worden, maar ook nog een handschoentje of een doosje ballen voor als het nodig is. Aangekomen bij hole 1 is de hoge service ook aanwezig door een mand met vers fruit en box vol tees, potloodjes en scorekaarten voorzien van pinposities. De starter begeleid je daarna verder waarbij hij je adviseert welke tee te spelen en je Playing Handicap erbij te pakken zodat je weet waar je aan toe bent in de baan.

18 holes ontworpen door Colin Montgomerie met vlakke teeboxen, fairways wanneer je ze raakt echt beloond wordt voor je goede slag en greens die voor sommige als overweldigend beschouwd worden maar als golfer eigenlijk alleen maar gelukkig van kan worden. Na een geslaagde dag waar de score bijzaak zou moeten zijn op zo’n golfbaan is het heerlijk nagenieten op het terras, in de sauna of in de Spijkbar, waarbij de persoonlijke service en culinaire niveau erg hoog is.

Golfprofessionals als zakelijke verbinders

The Dutch is opgericht door golfprofessionals voor golfers. Waarbij passie voor de sport en het verbinden van de zakelijke actieve golfer de drijfveer was van de Founders. De golfprofessionals zijn de basis van The Dutch en zij zorgen ervoor dat alle Members en hun gasten zich thuis voelen. Samen met het Hospitality Team en de Events afdeling ontzorgen zij van A tot Z.

The Dutch is ‘The Home of Business golf’ voor golfend Corporate Nederland. Ondernemers, MKB, DGA’s en C-Level treffen elkaar door middel van Business events of de Network Programs.

Door de diverse netwerken die The Dutch biedt, ontstaan vriendschappen en verbroedering waarbij ‘business & pleisure’ de verbindende factor zijn.

Die verbinding wordt op The Dutch door middel van haar diverse netwerken enorm versterkt en gestimuleerd. Elk netwerk heeft een eigen doelgroep, van C-level, MKB tot het Corporate Network program Under 40. Onderling verbinden tijdens netwerkbijeenkomsten die begeleid worden door de golfprofessionals is de kracht van The Dutch.

Impress with passion

Die verbinding van golfprofessionals is ook aanwezig tijdens Business Events met relaties. The Dutch Experience is voelbaar voor de gasten doordat zij zich net zo welkom voelen als de Members. De diverse sfeervolle ruimtes van The Dutch zijn voorzien in alle gemakken om hier een (non) golfevent te houden. Het clubhuis is voorzien van 12 open haarden en dit samen met de victoriaanse stijl en inrichting maakt The Dutch een inspirerende omgeving voor een vergadering, private dining of personeelsfeest.

Golf is de laatste jaren flink gegroeid en dat is ook zichtbaar bij bedrijven. In meerdere lagen van een bedrijf hebben mensen de interesse in de golfsport gevonden en voor diegene die de sport nog niet kennen is het mogelijk om bijv. tijdens een heisessie op The Dutch een Masterclass te volgen onder begeleiding van een golfprofessional, een verfrissende pauze.

Naast een Shotgun, waarbij de baan volledig door een bedrijf wordt afgehuurd, behoren ook een startuur met 6 flights of een Prodag tot de mogelijkheden om je bedrijf te promoten. De golfprofessional gaat dan samen met de Member en hun relaties de baan in en zorgt naast een bron van golfkennis in de baan ook voor gezelligheid en zoek naar de verbinding tussen de diverse bedrijven. De fun factor wordt verzorgd door middel van één van de fun holes zoals een Beat the Pro, longest of zelfs een fastest hole waarbij de flight gezamenlijk met de pro’s en buggy’s de hole zo snel mogelijk proberen uit te spelen. Ondanks het mogelijk serieus over komende motto van “It’s no’ just a game” is de fun factor op The Dutch altijd aanwezig.

De dag is niet compleet wanneer je niet nageniet van een stukje Schotland midden in de West Betuwe. Een borrel, walking diner of private diner, alles is mogelijk. Neem plaats op het terras of in het restaurant en geniet van de ondergaande zon over de inland linksbaan die in 2026 pas 15 jaar in het Nederlandse golflandschap aanwezig is maar door de golfliefhebber en de ondernemer wordt gezien als een ‘Home away from home’. Echter wanneer het einde van de dag is aangekomen en je toch echt naar huis moet zwaait de Main Gate Attendant je nog even uit en wenst iedereen een goede reis.