Personal trainer Tara Verschoor

‘The greatest Wealth is Health’

Personal trainer Tara Verschoor en haar bedrijf The Healthy Club zijn opgenomen in het team van The Dutch Academy. Iedereen die wil trainen – Member of geen Member – is welkom. ,,Door personal training word je fitter, sterker en ontwikkel je een betere weerstand. Wie fit is, kan daarvan ook veel profijt hebben in golf.”

Tara Verschoor, oprichter van The Healthy Club, is een personal trainer met meer dan tien jaar ervaring en mooie referenties. Haar sportschool doet wat de naam aangeeft: mensen helpen om gezond te blijven. En dat zit ‘m zeker niet alleen in kilootjes weg trainen, is haar overtuiging. ,,Je goed voelen heeft met veel meer te maken. Het gaat om een combinatie van trainen, gezonde voeding en soms ook ondersteuning nog op ander vlak.” Tara was jaren werkzaam als groepslesdocente in onder meer spinning, zumba, yoga en bodyshape en specialiseerde zich daarnaast tot coach op het gebied van voeding en lifestyle.

Na een uitgebreide opleiding tot personal trainer, onder meer in Engeland, begon ze elf jaar geleden haar eigen sportschool The Healthy Club. Dit voorjaar verhuisde ze deze van Bleskensgraaf naar The Dutch Academy. In de fitnessruimte heeft ze de beschikking over een variatie aan fitnesstoestellen maar apparaten alleen zijn niet heilig, zegt ze. ,,We doen ook heel veel oefeningen zonder, zoals trainingen in stabiliteit.”

The Healthy Club

Resultaat op maat

De reden waarom mensen kiezen voor een personal trainer is volgens Tara divers. ,,Toen Nederland een aantal jaren geleden bekend raakte met het fenomeen personal trainer ging het vaak om willen afvallen en fit blijven. Met begeleiding houden mensen het langer vol. Nu is het algeheel mentaal welzijn – je goed voelen – vaak leidend. Soms is het hebben of gehad hebben van een burn-out een directe aanleiding, maar dat kan ook een blessure zijn.”

Na een intake – ‘Wat is het doel?’ – stelt Tara een trainingsprogramma op maat samen voor een bepaalde periode. Om het meeste resultaat te boeken, ligt de voorkeur bij tweemaal per week in actie komen. ,,Door een spier bij herhaling te prikkelen, zal je een opgaande lijn zien. En natuurlijk kun je thuis doorgaan met oefenen. Of ga zwemmen, fietsen, wandelen, hardlopen, allemaal oefening waarbij je niet de hulp van een trainer nodig hebt maar waarmee je wel in beweging bent.”

Balans

Wie goed in zijn vel zit, zal op heel veel terreinen voelen dat het leven anders wordt, is haar ervaring. Trainen zet andere processen in werking: ,,Je algehele weerstand zal erdoor toenemen, botten worden sterker en met een betere balans ben je meer bestand tegen vallen en je vertillen. Er zijn zoveel dingen op te noemen waarvoor sporten gezond is. Ondanks dat trainen zwaar kan zijn, zorg ik altijd voor een fun-element. Met alle varianten in de oefeningen houden we het leuk en afwisselend.

The Healthy Club. Personal trainer Tara Verschoor

Als personal trainer zorg ik ervoor dat al dat zwoegen effectief is. Ik geef het zetje waarmee je energie krijgt. Als iemand na een paar weken zegt al resultaat te zien en te voelen, dan denk ik: yes, daar doen we het voor. Want we doen het samen. Iemand die je motiveert en stimuleert, helpt om je doelen te bereiken.” Haar boodschap reikt verder dan louter de spieren trainen. Tara is de auteur van twee The Healty Club FOOD kookboeken die stimuleren om zo veel mogelijk gezond te eten. Ze experimenteerde met recepten om deze een healthy draai te geven zonder uren in de keuken te hoeven staan. ,,Alles heeft met elkaar te maken. Daarom wil ik ook op dat vlak inspiratie bieden.”