‘The Dutch Future – Lars van Meijel’

Spelers van The Dutch Futures zijn weer on Tour. Hoe vergaat het Lars van Meijel die terugkeerde naar de Challenge Tour?

Lars van Meijel proefde twee jaar aan wat spelen op de European Tour is. Helaas waren zijn resultaten niet genoeg en speelt de Brabander dit jaar weer op de Challenge Tour. ,,Je moet van tee tot green gewoon sterk zijn. Hopelijk ben ik eind 2022 weer zover.” Natuurlijk was er diepe teleurstelling toen bleek dat hij zijn ET-card niet kon behouden voor dit jaar. De eindpositie in de Tour betekende voor Lars een voorlopige terugkeer naar de Challenge Tour. ,, Je weet in die laatste weken dat je echt een topresultaat nodig hebt en daar vecht je heel hard voor, maar het is lastig om dingen te forceren. Soms werkt het andersom. Hoe meer je wilt, hoe moeilijker het wordt.

Een stapje terug en hopelijk twee vooruit

Het is een droom om op de European Tour te spelen en dan door te stomen naar de grotere toernooien, dus ja een stapje terug doet pijn.” Hij heeft in die tijd wel veel opgestoken van de echt goede spelers, zegt Lars. ,,Ik heb een goed beeld gekregen van hoe het complete plaatje eruit moet zien. Het niveau is hoog, heel hoog. Die jongens op de Tour zijn van tee tot green constant in hun spel. Het maakt in principe niet uit hoe je het doet, als het resultaat maar iedere keer hetzelfde is. Het ziet er misschien soms niet mooi uit, maar ze snappen precies wat ze doen en kunnen het telkens overnieuw en repeteren. Dat is de crux.” Voor dit jaar ligt er een plan de campagne. ,,Ik weet waaraan ik samen met mijn coaches moet werken en ook de manier waarop.

Langzamerhand zie ik progressie in mijn spel. Het gaat meestal om kleine dingen. Je wordt elk jaar volwassener en je leert weer wat ik in mijn spel probeer mee te nemen.” Dit nieuwe Challenge Tour-jaar begon in elk geval goed met twee mooie scores in Zuid-Afrika: een 10de plek in het Mangaung Open en met -14 een mooie 4de positie op het Limpopo Championship. Helaas belandde zijn bal op de laatste hole tegen de vlag, anders had er zeker nog meer in gezeten. ,,Heel jammer, want ik sloeg een goeie bal. Ik weet dat als ik mij prima voel en mijn spel in orde is, ik goed genoeg ben om mee te doen in de top en er de kans is om te winnen. Ik moet het alleen vaker laten zien. Misschien was ik nog net niet goed genoeg voor de European Tour en had ik het nodig om een stapje terug te doen om er daarna twee vooruit te kunnen zetten.”