‘The Dutch Future – Davey Porsius’

Spelers van The Dutch Futures zijn weer on Tour. Wat zijn de verwachtingen van Davey Porsius op de Alps Tour?

Update: Davey wint op 3 juli 2022 het Hauts de France-Pas de Calais Golf Open 2022 op AA Saint Omer GC, Saint-Omer, France

Davey Porsius is het jaar goed begonnen. Hij gaat lekker op de Alps Tour én hij heeft het baanrecord van The Dutch op zijn naam gezet. ,,Best verrassend, want na twee weken spelen op de Alps Tour was mijn energielevel niet hoog,” zegt de 26-jarige pro over dat moment.

Ik zit sinds het baanrecord in een lekkere flow

Een beetje gesloopt van de toernooien in Egypte die best goed gingen, stapte Davey een dag na terugkeer in Nederland de baan op voor een wedstrijd van The Dutch Futures. Zijn energiepeil mag niet top geweest zijn, hij wist wel met –10 te eindigen. Sinds die dag in maart staat het baanrecord van The Dutch op zijn naam.

,,Die score kwam niet helemaal uit de lucht vallen, want ik had op de Alps Tour in Egypte ook een paar goede rondes gelopen. Ik ben niet bang om laag te gaan, dat heb ik op andere banen ook laten zien. Toen ik er eenmaal goed in zat, kon ik hem gelukkig doortrekken. Niet eerder was ik in de buurt geweest van het oude baanrecord op The Dutch, dus echt een geweldige opsteker.”

Het symboliseert volgens Davey, die als tiener in Huizen zich serieus op de golfsport ging richten, hoe hij op dit moment in zijn vel zit. ,,Na het baanrecord miste ik de cut op het eerste toernooi op de Alps Tour, maar de week erop volgde meteen een tweede plaats. Na het blessureleed van de afgelopen jaren heb ik nu voor het eerst weer het idee dat ik in een flow zit. Ik kan me op dit moment niet beter voelen en hoef mezelf dus niet te sparen.” Davey werkt sinds kort samen met Joost Leenders. Met deze performance coach, die onder meer voor Ajax werkt, hoopt hij aan de mentale kant van het spel zijn prestaties te verbeteren. ,,Ik heb niet echt moeite met de druk die bij het spelen komt. Wel met het accepteren van dingen die in de baan buiten mijn comfortzone liggen. Als ik een bal oké sla maar deze door een tak te raken out-of-bounds is, vind ik dat lastig. Met de oefeningen van Joost gaat dat
gelukkig steeds beter.”

Davey heeft goede hoop dat hij eind dit jaar voldoende heeft gescoord om promotie naar de Challenge Tour te maken. ,,Ik ben geen pro geworden om lang op de Alps Tour te blijven hangen. Op mijn leeftijd wordt het tijd om stappen te gaan maken. Binnen nu en een paar jaar moet het gebeuren, heb ik mezelf beloofd. Ons niveau op de Alps Tour is stiekem best hoog. Ik durf te zeggen dat als je hier in de top-5 eindigt, je op de Challenge Tour bij de eerste dertig moet kunnen eindigen waarna de European Tour lonkt.”