The Dutch Academy

Voor jouw complete golfspel

The Dutch Academy is de thuisbasis van de beginnende golfer tot hét golftalent van Nederland. Ga met plezier aan de slag op de beste oefenfaciliteiten en toonaangevende coaches.

The Dutch Academy - Improve your game!

The Dutch Academy heeft met haar ervaren teaching professionals en coaches alles in huis om jou te begeleiden bij de eerste stappen als golfer. Er is coaching op het gebied van techniek, putting, golfclubfitting, fysiek, mentale performance, course management en voeding. Naast The Dutch Academy Memberships is het ook mogelijk om losse afspraken te maken met onze coaches. Veel plezier in jouw golfavontuur!

“Lage of hoge handicap: iedere golfer kan groeien…”

Ontdek onze diensten

‘Met elkaar hebben we een gigantisch specialisme op alle vlakken. Dat je dit onder één dak vindt, is uniek voor Nederland.”

— Phil Helsby, Founder The Dutch

Van lichaam en geest naar techniek en performance

Nog meer plezier hebben tijdens het golfen? Werken aan het korte werk, de swing en met gemak uit de bunker komen? Allemaal skills waar een golfles van een van onze pro’s bij kan helpen. Samen verschillende holes spelen om tijdens het golfen gecoacht te worden is de optimale beleving tijdens een golfles. Alle facetten van het spel komen hierbij aan bod. Soms is een kleine tip al voldoende om een extra punt te maken.

Graeme Brown

Boek een les

Ogilvie Robertson

Boek een les

Phil Allen

Website

Niets is zo belangrijk als het juiste gebruik van jouw lichaam bij golf. Onze fysiotherapeuten halen het beste in jou naar boven om zo nog beter te worden. Zo is Linda gespecialiseerd in ketenproblematiek, Nano therapie, TPI en Dry Needling en echografie. Linda is tevens gespecialiseerd, chronische peesklachten en verzorgd PE-behandelingen. Bas van der Steur begeleidt pro’s en amateurgolftalenten. Zijn specifieke kennis op het gebied van golf en fysiotherapie komen hier goed van pas.

Linda Gruber

Website

Bas van der Steur

Onze allround professional en coach met meer dan 25 jaar ervaring kan jou helpen bij het verbeteren van jouw ‘putting’. Raymond is gespecialiseerd in putter fitting, screening, training en coaching. Raymond werkt met een persoonlijk lesprogramma, aangepast op jouw wensen en behoeften. Naast de jarenlange ervaring werkt Raymond met de Trackman, Boditrak en Capto en is hij SamPuttlab gecertificeerd.

Aan de hand van verschillende sessies, waarbij gewerkt wordt met de nieuwste software, worden jouw slagen geanalyseerd. Met een passend advies en mogelijke aanpassing van jouw putter optimaliseer je jouw golfspel.

Raymond Scheffer

Website

Het juiste materiaal zorgt ervoor dat jij je nog beter kan ontwikkelen als golfer. PureFitting is een faciliteit waarbij de golfclubs op maat gemaakt worden voor jouw lichaam en swing. Onze ervaren en goed opgeleide golfclubmonteurs- en bouwers zijn PGA-gekwalificeerde golfprofessionals, en kunnen met het aanmeten van de juiste golfclubs jouw prestaties verbeteren.

Met meer dan 20.000 clubcombinaties van alle toonaangevende merken in de industrie hebben we de opties om de clubs van onze golfers van alle niveaus correct aan te meten. Al onze clubs worden met de hand gemaakt in ons gebouw in Edinburgh, zodat je verzekerd bent van de hoogste kwaliteit op maat gemaakte golfclubs op de markt.

Robert Wootton

Website

Haal het beste uit jezelf door zowel op mentaal als fysiek niveau ijzersterk te worden. Sla je tijdens het oefenen moeiteloos richting je doel, maar wil het in de baan of tijdens een wedstrijd niet lukken?

Gaan de gedachten alle kanten op, ben je gespannen of raak je gefrustreerd? Onze mentale coach kan jou helpen, waardoor je met een tevreden gevoel de baan uit komt.

Bij The Dutch Academy ligt de focus niet alleen op het golfen, maar ook op de mentale fitheid van onze Members.

Mitchel Kevenaar is mental coach/sportpsycholoog VSPN. Hij helpt om tijdens het golfspel om te gaan met stress en druk op elk niveau, van topsporter tot amateurgolfer. Na de kennismaking volgt een analyse en daarna een persoonlijk plan van aanpak. ‘Train your mind, lower your score.’

Mitchel Kevenaar

Website