Shaken maar aan The Dutch Cocktailkar

Zomertijd wordt cocktailtijd op The Dutch. Met tijdens events een echte cocktailkar op het terras als primeur voor het seizoen 2023 plus elke maand een nieuwe surprise in het glas zoals nu de Dirty Shirley Temple.

De cocktail is bezig aan een stevige revival. Pornstar Martini en Espresso Martini zijn eeuwige klassiekers maar krijgen volop concurrentie van nieuwe mixjes. ,,Cocktails zijn weer in trek en terecht. Ze zijn lekker, creatief en zien er altijd feestelijk uit. Het zijn plaatjes om aan tafel te bereiden en te serveren – we maken er een showtje van met onze cocktailkar – en tijdens events een leuke smaakvolle binnenkomer voor de gasten,” zeggen Joanne Korevaar en Esther van Hoften. Zij zijn met hun jaren ervaring in cocktails shaken en stirren dé kenners binnen het horecateam van The Dutch.

,,Fris in de zomermaanden, warmte in de winter.”

Afgelopen winter hebben ze volop geëxperimenteerd op mixen die het waard zijn om een plekje te krijgen op de splinternieuwe cocktailkaart. ,,Proeven, mengen, proeven, mengen. Zoet, minder zoet, zuurtje erbij, bittertje, wel of geen alcohol… Zo zijn we uitgekomen bij een selectie van acht die alle smaken vertegenwoordigen,” vatten ze het proces samen.

cocktailkar

De vorig jaar gepresenteerde The Dutch Gin, de enige drank waarin gorse van de baan is verwerkt, speelt uiteraard een rol in een van de cocktails. Joanne: ,,Je proeft het groen en The Dutch in deze mix met komkommer en chartreuse. We maken alles zelf met verse producten want dat geeft een cocktail net even die finishing touch.”

Specialiteit van de maand

Ook borrelde een eigen variant op de populaire Cubaanse mojito op in een combi van rum, verse ananas en munt ,,Een heerlijk drankje voor de zomer.” Elke maand krijgt, buiten de kaart om, zijn eigen speciale mix uit de shaker met smaakjes passend bij het seizoen. ,,Fris in de zomermaanden, warmte in de winter. Kaneel en appel zijn bijvoorbeeld typische wintersmaken. De Dirty Shirley Temple, specialiteit van de maand mei, is juist weer een heerlijk zoete. Ook te bestellen in een 0.0-variant want drankjes zonder alcohol zitten nog steeds in de lift.”

Een eyecatcher op het terras en een verrassende toevoeging aan een golfdagprogramma of ander evenement op The Dutch.

Vanuit de cocktailbar worden ook verzoeknummers geserveerd en voor Members die hun gasten op iets speciaals willen trakteren, zijn er thema-cocktails te shaken. ,,Voor een vertrekparty naar Singapore met honderd gasten mixten we laatst Lady of Singapore en Singapore Sling. Zo kunnen we voor elk type event of golfdag een passend drankje maken.” Voor al die drankjes, alsook voor aperitieven en gin-tonics, rijdt de cocktailkar voor. Een eyecatcher op het terras en een verrassende toevoeging aan een golfdagprogramma of ander evenement op The Dutch.

Dirty Shirley Temple

RECEPT VOOR THUIS

Dirty Shirley Temple
30 ml wodka
15 ml grenadine
100 ml gingerale
100 ml 7up

Pak een glas en doe alle ingrediënten erin.
Vul aan met ijs.
Decoreer met 3 kersjes op een prikkertje.