Nieuwe valet parking zone met beresterke spoorbielzen

Member René Prinsen schonk een grote partij stoere spoorbielzen aan The Dutch. Het eerste deel is getransformeerd tot muur naast de nieuwe valet parking zone. ,,Bielzen horen bij een inland links golfcourse,” zeggen Course Superintendent Paul O’Donoghue en Golf Operation Manager Patrick Zwart.

Meer ruimte voor valet parking en voor de uitgifte en inname van de golftassen. Met die insteek is een nieuwe valet parking zone gecreëerd voor het clubhuis die aan alle wensen voldoet. ,,Een belangrijke uitbreiding die ervoor zorgt dat het allemaal net iets logischer en efficiënter loopt. Er is meer overzicht, auto’s kunnen direct voor het clubhuis of achter de driving range worden geparkeerd door de medewerkers van valet parking en er is voldoende plek om de tassen neer te zetten,” zegt Patrick.

Een ruime zone realiseren, betekende ook een nieuw ontwerp wat bij The Dutch altijd in goede handen is bij Founder David Burnside. In dat idee rees een nieuwe houten wand op als afscheiding tussen de parkingzone en de driving range. In eerste instantie alleen het deel grenzend aan de parkeerplaats maar algauw werd besloten om ook de hoek om te gaan. Paul: ,,Een perfecte oplossing. Zo kwam er nog meer ruimte om auto’s te parkeren, maar wat ook heel belangrijk is: er ontstaat eenheid.”

De bekende heuvels in de knik moesten ervoor wijken wat volgens de Course Superintendent goed uitpakte. ,,De heuvels waren eigenlijk een wasted plek. We hebben de berg van ongeveer 2500 ton grond afgegraven en met rups dumpers vrachtwagens naar de andere kant van de driving range gebracht. Dat was een zeer onderhoudsonvriendelijk stukje waar het lastig ballenrapen was voor de jongens en de greenkeepers nauwelijks konden maaien. Nu kan iedereen zijn werk goed doen.”

‘Het zijn oude spoorbielzen waar in België decennia de trein over heeft gereden’

Spierballen waren ervoor nodig om vervolgens de bielzen op zijn plek te zetten. Twintig arriveerden er in elk pak , goed voor circa twee ton. Met een mini kraan gingen ze daarna één voor één de grond in om uiteindelijk met 780 palen een 160 meter lange muur te creëren.

,,Het zijn oude spoorbielzen waar in België decennia de trein over heeft gereden,” vertelt Member René Prinsen. Al 55 jaar in de business – ‘Van vader op zoon’ – handelt het bedrijf in grote partijen. De oude bielzen gaan veel naar golfbanen in het buitenland. ,,Het is azobé, beresterk en slijtvast materiaal dat niet rot en nog tientallen jaren meegaat. Je ziet ze vaak als afscheiding van de teeboxen of als bruggetje.

,,Wintergroen, bladverliezende bomen, verschillende grassen en zomerse bloemen: echt van alles wat.”

” De 240 bielzen die The Dutch extra heeft gekregen, zullen de komende tijd in en naast de baan gaan verrijzen, onder meer in plukjes langs de weg tussen de toegangspoort en het clubhuis. Patrick: ,,Daarop komt nieuwe, onopvallende led-verlichting want de huidige lantaarnpalen verdwijnen.” Waarschijnlijk wordt met de bielzen ook een huisje gebouwd naast de nieuwe zone dat de ‘home’ wordt voor de medewerkers van de valet parking.

Naast de bielzen muur zorgt een vers aangelegde ‘tuin’ met circa zeventig verschillende vaste planten voor kleur en vorm het hele jaar door. Het plan ervoor werd gemaakt met behulp van Member Theo Blom en tuinontwerper Hans van Horssen. Paul: ,,Wintergroen, bladverliezende bomen, verschillende grassen en zomerse bloemen: echt van alles wat.”