‘Minder op golfreis, meer gelest’

Coronarestricties zetten de event & trips-agenda van de pro’s van Made in Scotland lange tijd on hold, maar het zijn zeker geen stille tijden voor Robert Stevens, Graeme Brown en Ogilvy ‘Oggy’ Robertson. ,,We zijn druk met de toekomst van Made in Scotland.”

Mooie golfreizen waren er in dit jubileumjaar maar beperkt bij. ,,Jammer,” zegt Oggy, die net het jaar voor de pandemie losbarstte vanuit Schotland zijn entree had gemaakt op The Dutch. Zijn nieuwe job op een van de meest toonaangevende golfbanen van Nederland kreeg daarmee een heel andere invulling dan hij had gedacht. ,,Ik heb in mijn eerste jaar heel even kunnen proeven aan de formule van Made in Scotland. Ik vind de mix van trips, events en teaching enorm leuk. Heel anders dan mijn baan als pro in Schotland. Hopelijk kunnen we het volgend jaar weer oppakken.” Stilzitten was er echter niet bij. Veel Members gebruikten de periode juist om een extra golfles te nemen bij een van de drie pro’s. Robert: ,,Er is ook ontzettend veel gespeeld in het afgelopen winterseizoen. Zo’n 120 procent meer dan normaal. Dus we hadden genoeg om handen.” Graeme vult aan: ,,Members reisden minder en waren ook veelal vanuit huis aan het werk. Zij grepen het aan om aan hun spel te gaan werken. En wij als pro’s willen natuurlijk graag iedereen daarin ondersteunen en Members volop hun speelplezier laten beleven. Daarom was er in deze maanden weinig ruimte over in de lesagenda.” Voor Oggy pakte dat om een andere reden mooi uit. ,,Ik heb daardoor heel veel Members leren kennen en mijn netwerk kunnen uitbreiden.”

Uitbreiding team 

Hun handen jeuken echter om ook de bijzondere missie van het exact twintig jaar geleden opgerichte Made in Scotland weer vorm te gaan geven. Zoals de Founders het destijds voor ogen hadden. De golfpro’s gaan mee de baan in met de Members en hun relaties en gaan mee op golftrips. Golf als middel om mensen uit het bedrijfsleven samen te brengen en plezier te hebben. Robert, die dertien jaar geleden de gelederen van de organisatie kwam versterken, heeft goede hoop dat het komende jaar weer volop events kunnen worden georganiseerd. ,,We zien dat bedrijven zeker willen spelen. Er is ook interesse merkbaar bij mensen die The Dutch nog niet hebben kunnen beleven met Made in Scotland, onder meer vanuit het MKB. En wat we merken is dat ze na één golfdag te hebben meegemaakt, interesse hebben in meer. Dat verschil maken de mensen achter Made in Scotland.” Dat team is nu drie man sterk. Voor de toekomst is uitbreiding gewenst, vervolgt Robert: ,,De Founders, die Made in Scotland al die jaren hebben gedragen, zullen meer op de achtergrond gaan treden. Met Graeme, die ons ruim drie jaar geleden kwam versterken, en Oggy erbij hebben we nu een energiek team met het juiste Made in Scotland-DNA. Zij zullen steeds meer golftrips gaan overnemen. Daarom hoop ik dat we in de toekomst nog enkele collega’s kunnen aantrekken die net als zij het juiste gevoel voor Made in Scotland hebben.”

Events in 2022

Komende winter, als alles misschien back to normal is, willen ze de koppen bij elkaar steken om concretere plannen te maken voor de komende jaren. ,,Er wordt meer gegolfd. Daar moeten we zeker ons voordeel uit gaan halen. Het streven moet altijd zijn om het nog beter te doen. We willen de Members verrassen met creatieve ideeën die het unieke van Made in Scotland laten zien.” Vooralsnog blijft echter onzeker hoe en of het virus de wereld in zijn greep zal houden. ,,Niemand die het weet, maar als we zien wat er al mogelijk is weer met golftrips in de tweede helft van dit jaar, dan rekenen we op veel mooie events in 2022.”