‘Meedoen aan events brengt binding’

Op de agenda van The Dutch staan maandelijks events voor de Members. Met stip bovenaan staat voor drievoudig winnaar Eric van der Maarel de Member-Guest Invitational. Xandra Korting en Alfo Mulder doen graag mee aan de Monthly Medals. ,,Altijd leuk en gezellig.”

The Dutch Invitational Member – Guest editie 2023 staat al vet onderstreept in de agenda. Eric van der Maarel zal er zelfs voor overkomen vanuit zijn nieuwe standplaats Singapore waar hij vanaf november als CEO voor een grote Nederlandse vermogensbeheerder een nieuwe vestiging gaat opzetten.

,,Een te mooi event om te laten schieten,” zegt hij met een lach. Met drie zeges – 2022, 2021 en 2017 – heeft Eric, die vanaf dag één Private Member is en de laatste jaren tevens Clan Member, dan ook wat te verdedigen. Met vaste partner en zwager Dirk maakt hij elk jaar weer serieus werk van de voorbereiding op het event waaraan zo’n 140 spelers meedoen. ,,Ik durf toe te geven dat we een paar weken van tevoren al in training gaan. Dan nodigen we een koppel uit en spelen we met zijn vieren op The Dutch de spelvorm van The Dutch Invitational. Als defending Champions willen we goed voorbereid op de eerste tee verschijnen. Dat heeft denk ik meegeholpen om dit jaar wederom als eerste te eindigen. De stalen zenuwen van zwager doen de rest. Hij leeft echt op als er 150 luide en drinkende gasten meelopen en elke geslagen bal onder een vergrootglas wordt gelegd.”

MAANDBEKERWINNAAR
Over wat The Dutch Invitational Member – Guest, waarbij Members samen met hun gast spelen, zo leuk maakt, zegt Eric: ,,Het succes maakt zichzelf eigenlijk. Het is competitief, gezellig, fantastisch eten en drinken in overvloed en er wordt met plezier gespeeld, een mooie combinatie. Met bovendien veel dezelfde gezichten elk jaar is het ook een beetje thuiskomen voor de deelnemers. De sfeer? Ik noem het een golfschoolreisje voor volwassenen in een geweldige entourage.” Met wat extra vrijetijd in de afgelopen twee jaar kon hij aan meer events meedoen, waaronder The Dutch Member-Member Invitational en goede doelen events. Gedreven als hij is met zijn HCP 9, wist hij ook Maandbekerwinnaar te worden en een keer tweede van de dag bij de seizoenafsluiting. ,,Wat ik leuk vind, is dat iedereen die meedoet serieus met golf bezig is. De meesten staan net als ik op de ochtend van de wedstrijd om half acht al op de driving range. Ja, dan voel ik me wel thuis. Voor het feit dat ik een paar toernooien heb kunnen winnen, verdienen de pro’s de nodige credits. Al twee jaar geven ze mij dezelfde tip om meer uit mijn spel te kunnen halen. Nu ik er vervolg aan geef – ik ben wat eigenwijs – merk ik dat ze gelijk hebben. Ik dwing mijzelf om hun tip in de baan toe te passen. Hopelijk lukt het zo ook om mijn HCP verder te verlagen, wat absoluut mijn ambitie is.”

BOOMING 
Veel golfplezier vinden Private Member Xandra Korting en Corporate Member Alfo Mulder bij de Monthly Medals. Heel toevallig zijn ze allebei sinds een jaar of twee actief aan het golfen. Xandra: ,,Ik heb heel lang geleden mijn GVB gehaald maar heb er nooit iets mee gedaan. Ik heb het in de afgelopen 25 jaar vooral druk gehad met mijn bedrijf Babyimage, dat is gespecialiseerd in het maken van medische echo’s. Dat was vanaf het begin af aan booming met nu vier vestigingen waar vrouwen uit binnen- en buitenland naartoe komen voor een echo wat is uitgegroeid tot professionele tak van expertise. Bij iedere zwangere vrouw worden tegenwoordig vijf tot zes echo’s gemaakt. Heel grappig dat ik verschillende dames van de bediening hier nog voor hun geboorte al heb gezien. Ik heb nu iets meer tijd en zin om te golfen. Lessen doe ik bij mijn pro in de Algarve, dichtbij mijn huis daar. Van hem moest ik wedstrijden gaan spelen en dat doe ik dan ook heel braaf. The Dutch ligt bijna in mijn achtertuin in Nederland, dan is het logisch om dat hier te doen. De Medals waren mijn eerste wedstrijd ooit maar ik ben zelfs al in de prijzen gevallen, namelijk als hoogste geëindigd bij de Eclectics. Het is leuk en gezellig, je speelt telkens met anderen en
je leert mensen kennen.”

‘Ik heb na de Medals alweer met verschillende mensen op andere momenten gespeeld.’’

ALLEMAAL KARAKTERS
Een jaar geleden had Alfo zijn doop bij de Medals. ,,Met Vodafone Zakelijk hebben we een Corporate Membership op The Dutch. Eenmaal per jaar organiseren we hier een groot event voor relaties waarvoor we de hele baan afhuren. Een happening voor onze relaties die altijd hoog gewaardeerd wordt. Als Member wil ik echter ook graag meedoen met de club en de activiteiten. Overigens geen grote opgave want het geeft veel plezier. Er worden leuke wedstrijden georganiseerd wat de kans biedt om interessante mensen te leren kennen.

Iedereen hier heeft een verhaal te vertellen. Werk, privé, hoe je in het leven staat: het is mooi om met zulke karakters een paar uur in de baan te mogen lopen, zoals laatst met Xandra.” Nieuwe golfvrienden maken, is onderdeel van meedoen aan de events, zegt zij. ,,Ik heb na de Medals alweer met verschillende mensen op andere momenten gespeeld. Binding krijgen en hebben, is wat mij betreft een belangrijk doel van Member zijn en meedoen. Deel uitmaken van een netwerk en iets betekenen voor elkaar. Daarom zou ik het waarderen als de populaire WoZaCo-competitie ook weer leven wordt ingeblazen. Een enorm leuke competitie met groot sociaal element.”

‘Ook als je alleen bent, voelt het prettig om binnen te stappen. Tijdens de events voel je de gezelligheid van de club.’’

OPEN SFEER
Alfo gebruikt de Medals en andere wedstrijden mede om aan zijn HCP te werken. Na jaren van afwezigheid valt het niet meteen mee om die de juist richting op te jagen. ,,Ik ben al twintig jaar bezig met de sport, maar was er een tijdje tussenuit gegaan toen de kinderen groter werden. Na vijftien jaar begon ik met HCP 24, het was moeilijker om terug te komen dan ik dacht. Het gevoel is weg, het ritme eruit. Gelukkig zit ik weer op de goede weg. Dan is het leuk om op The Dutch te spelen want als het je lukt om op deze moeilijke baan je HCP te verlagen, dan heb je het ook écht gehaald. Dat je dan succes hebt bij de Medals en ook nog eerste wordt bij een zondagse matchplay-wedstrijd, echt geweldig.” De open sfeer bij de Medals vindt hij een groot pluspunt. ,,En ook het feit dat er zowel vrouwen als mannen aan meedoen. Tips van de pro’s zijn verder een welkome aanvulling. Een stukje coursemanagement waarmee je verder kan. Die laatste hole op een bult, is het beter om daar op te leggen of niet? Of hoe pak je hole 7 aan? Het putten gaat hier sneller, je moet een bochtje maken en dan zie ik die bal toch weer zes meter verderop eindigen.” Xandra: ,,Ook als je alleen bent, voelt het prettig om binnen te stappen. Tijdens de events voel je de gezelligheid van de club.”