Hole 4 in de spotlights

Maak het uzelf niet te moeilijk. Elke hole van The Dutch op zich is een uitgekiend design waarin baanontwerper Colin Montgomerie angels heeft gestoken. Lastig? Absoluut. Maar met deze tips wordt het misschien net even wat makkelijker om par te maken, of zelfs een hole-in-one…

HOLE 4. Par-3 S.I. 18. Afstand: 125 meter

Dé hole om een hole-in-one bij te schrijven op het golf-CV. Op de erelijst van de pro’s van The Dutch werden hier immers de meeste vinkjes genoteerd, getuige de hole-in-one-scoreborden in het clubhuis. Hole 4 staat dus bekend als een van de makkelijkste van de baan. Geen waterhindernissen, geen vervelende struiken rondom. Toch is het niet helemaal een appeltje eitje om de bal in één keer in de hole te doen belanden op de korte par-3 met zijn grote green en stevige bunkers. Om succes te hebben, is aandacht voor de positie van de vlag een bepalende factor.

Maak het niet moeilijker dan het is en mis de bunkers!

Advies: de trouble zit ‘m met name in de bunkers. De wind wil hier weleens een handje helpen om met je tee-shot op de green te komen maar bij onvoldoende afstand belandt de bal in een van de bunkers ervoor. Dat gebeurt met name als de vlag voorop staat. Vanuit de bunkers is het een lastige shot omhoog. En vanuit die positie de bal ook nog vlakbij de vlag brengen, is niet eenvoudig. Dat kost alleen maar slagen.

hole

Pak dus een club die de bal voorbij de vlag brengt en ergens in het midden van de green laat landen. Zelfs een landing achterop de green is hier oké. Richt ook niet op de vlag als deze rechts staat want ook daar ligt een gevaarlijke bunker die het maken van een par bemoeilijkt. Het makkelijkste is om een target midden green te bepalen. Vanaf daar is er alle ruimte om uit te holen. Hét advies is daarom: maak het niet moeilijker dan het is en mis de bunkers!