Het fijnste van het fijnste van Sicilië

Het fijnste van het fijnste van Sicilië

Verdura Resort is een luxueuze bestemming van IMG Prestige op het eiland Sicilië waar Members van The Dutch kunnen spelen tegen een aantrekkelijk tarief. Met een adembenemende finish langs de Middellandse Zee.

Het design van de Championship Links course van Verdura lag in handen van de bekende golfarchitect Kyle Philips. De Amerikaan tekende in zijn lange carrière voor de lay-out van een groot aantal banen, waaronder de 18-holes van de Lage Vuursche in 1999. Ook op zijn CV staan Kingsbarns in St. Andrews, California Golf Club, The Grove in Londen, Bernardus en het Schotse Dundonald Links om een kleine selectie uit zijn omvangrijke golfoeuvre te noemen.

Voor Verdura Resort, onderdeel van IMG Prestige, ontwierp Philips twee 18-holes banen en een 9-holes par-3 in een landschap waar sinaasappelen olijvenbomen voor veel sfeer zorgen. Groen en een azuurblauwe zee tot zover het oog reikt met doorgaans een aangenaam zeebriesje en, tijdens een groot deel van het jaar, heerlijke mediterrane warmte. De West Course, waar regelmatig toernooien van de European Tour zijn gespeeld, wordt tot de beste van Italië gerekend. Volgens Today’s Golfer is deze par 70 zelfs ‘one of the finest’ van Europa. De laatste holes lopen langs de zuidwestelijke kustlijn en bieden daarom een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. Een meer dan memorabele finish, zo wordt gezegd. Maar eerst zal een aantal moeilijke holes moeten worden getrotseerd, waaronder de 5de, een lange par-5 met meerdere bunkers die apelers in problemen kunnen brengen. De East Course – een par 73 van ruim 6700 meter – werd recent opnieuw ontworpen onder supervisie van architect Philips en biedt een Links-ervaring zoals golfers die gewend zijn van banen aan de Schotse kust. Elke hole is een nieuwe uitdaging die spelers test op hun skills en strategie. Lees de greens aandachtig want de kans dat extra putts nodig zijn, is hier niet gering. Eigen set meenemen kan, maar Verdura biedt ook clubverhuur. Om aan de skills te werken, staan de PGA-professionals van de golfschool klaar.

Frutti di mare

Binnen het Verdura Resort ligt een Rocco Forte vijfsterrenhotel met zoveel faciliteiten dat een kijkje buiten nemen eigenlijk niet eens hoeft. Er kan gewinkeld en getennist worden, er is een spa met Thalassotherapie alsook een privéstrand voor een duik in de Middellandse Zee en voor de watersportliefhebber is er van alles te vinden. De kamers en suites van het hotel hebben recent een restauratie ondergaan voor een extra comfortabel verblijf.

Maar wat zou Italië zijn zonder aandacht voor eten en il vino? In de directe omgeving wordt beroemde wijn gemaakt die wordt geschonken in de restaurants van het resort, waaronder Amare dat met zijn voeten bijna in het water staat. Zoals ze zelf zeggen hier: er zijn visrestaurants en er is Amara dat het fijnste van de lokale ingrediënten in zijn keuken lat bezorgen. Verse vis, een mooi stuk vlees van de barbecue, frutti di mare en crudo als dé specialiteit. Er is geen dorp op het eiland waar het gerecht niet al generaties terug op het menu stond. De catch of the day gaat dun gesneden in een marinade van extra vergine olijfolie, sap van citrusvruchten en een beetje zout. Buon appetito! Dat geldt eveneens voor de overige restaurants op het resort.

Het fijnste van het fijnste van Sicilië

Opgravingen

Sicilië is uiteraard meer dan golf alleen. Gasten van Verdura Resort hebben in de directe omgeving de oudheid ongeveer voor het oprapen. Wereldberoemd zijn de opgravingen van Agrigento die tot het werelderfgoed van UNESCO behoren. Gesticht zes eeuwen voor Christus groeide het uit tot een van de meest vooraanstaande steden van de oude mediterrane wereld. Onder de velden liggen tempels die zo goed als intact zijn gebleven, daarboven staan de rijen Dorische zuilen die een glimp geven van hoe het hier ooit moet zijn geweest.

Het fijnste van het fijnste van Sicilië

Foto’s gemaakt door Azalea