Het draait om sportief netwerken

Het draait om sportief netwerken

Business Member Johan Hus is één van de oprichters van GaaF Ventures en een enthousiast deelnemer aan veel events op The Dutch. ,,Op een laagdrempelige manier netwerken, lekker golfen en een beetje competitie, de ideale mix.” Hoog op zijn verlanglijstje voor komend jaar: The Dutch Invitational.

Aan welke events Johan Hus graag meedoet? ,,Je kunt beter vragen aan welke niet. Toen ik Business Member van The Dutch werd, nam ik mij voor om serieus te integreren. Ik schreef als eerste in voor de competitie op de woensdagavond. Laagdrempelig negen holes lopen, afsluiten met een hapje en een drankje. Het was voor mij de ideale manier om te spelen met mensen die ik niet kende. De WoZaCo staat niet meer op de agenda, maar er zijn gelukkig voldoende andere evenementen op The Dutch die minstens zo interessant en uitdagend zijn.”

Het is vanuit zijn woonplaats Zandvoort even rijden naar Spijk. Vandaar dat The Dutch een zeer bewuste keuze is: ,,Thuis ligt er om de hoek een prachtige baan en dat geldt ook voor Lijnden waar GaaF Ventures is gevestigd. Dat ik samen met mijn compagnons toch die kilometers wil afleggen, heeft ermee te maken dat op The Dutch ondernemers golfen die allemaal actief met hun bedrijf bezig zijn, sportief in het leven staan en uiteraard een passie voor golf hebben. Vanaf het begin hebben wij die combinatie als heel positief ervaren.”

Op donderdag gaat de tas met clubs de auto in voor de Electic. ,,Samen met andere Members trainen we dan op een bepaald onderdeel van het spel – ‘De afslag met de driver is mijn grootste uitdaging’ – , dan negen holes lopen en aansluitend diner met de prijsuitreiking. Wat ik hier goed aan vind, is dat dit als netwerkevenement wordt gepositioneerd. Daarmee open je ook makkelijk de deur naar het leggen van zakelijke contacten.”

Goed geholpen

Hij heeft er met GaaF Ventures al profijt van gehad, zegt Johan. ,,GaaF Ventures investeert in RaceSquare waar Formule 1-fans tegen elkaar kunnen simracen. RaceSquare heeft een sterk groeiend aantal eigen F1 Experience Centers op verschillende locaties, waaronder het CircuitPark Zandvoort en het stadion van PEC Zwolle. Je zult begrijpen dat er behoorlijk wat elektriciteit nodig is om deze sim-centers te laten draaien. Een Business Member van The Dutch heeft ons heel goed geholpen met onze energiecontracten voor alle RaceSquare-vestigingen toen de energieprijzen torenhoog waren. Op een recente golftrip legde ik bovendien contact met een advocaat met expertise op het terrein van franchise. Dat noem ik waardevol netwerken.”

‘Aan The Dutch Member-Guest Invitational heb ik al wel drie keer meegedaan’

Gemiste putt

Golfen moet natuurlijk op de eerste plaats leuk zijn om te doen. En dat geldt ook voor de reizen die Johan maakt met The Dutch. Vorig jaar werd er gespeeld in Spanje en Portugal, afgelopen september in Frankrijk en voor eind november heeft hij Spanje gepland. ,,We gaan naar een baan waarop recent de Solheim Cup is gespeeld. Alle banen die we aandoen, zijn zonder uitzondering prachtig.”

Het is Johan nog niet gelukt om de golfstrijd aan te gaan tijdens The Dutch Member-Member Invitational. ,,Op die laatste rust een soort vloek omdat het mij steeds niet lukt om mee te doen,” lacht hij. ,,Het is gewoon een gevolg van mijn overvolle zakelijke agenda of er komt iets tussen. Aan The Dutch Member-Guest Invitational heb ik al wel drie keer meegedaan. Afgelopen jaar werden we tweede. Er zijn pro’s die mij af en toe nog het filmpje laten zien dat ik een putt van anderhalve meter mis waardoor de winst aan onze neus voorbij ging. Ook dat hoort erbij. Aankomend jaar ga ik zeker The Dutch Member-Member Invitational spelen. Geduld is een schone zaak.”

Het draait om sportief netwerken