The Dutch Gin met eigen ‘gorse’

Zonder jeneverbessen mag gin geen gin heten, maar gorse in de drank? In de allereerste flessen van de enige echte ‘The Dutch Gin’ is de dertig gram aan bloemetjes van de stekelige gaspeldoorn een wel heel bijzondere eigen botanical.

Een exclusief drankje met typische The Dutch ingrediënten. Een tikje floraal en zoet en een beetje kruidig. Dat zijn de specif ieke kenmerken van de eigen gin van The Dutch die vanaf eind 2022 wordt geschonken. De  botanicals die dit sterke drankje – verplicht alcoholpercentage van minimaal 37,5 – zijn typische karakter geven zijn: jeneverbessen, meidoorn, sleedoorn, sinaasappelschil en de gaspeldoorn. Nu mag de golfcourse in Spijk vol staan met de in Ierland gekweekte gorse, om de bloemetjes te plukken moet je er snel bij zijn als de knoppen ontluiken. De nazomerse oogst van september is verwerkt in de eerste vijftig liter die in eerst batch van honderd flessen naar The Dutch gaat. Ooit een medicinaal goedje dat voor van alles en nog wat werd ingezet, is er sinds enkele jaren weer een gin-hype. Ook op The Dutch is het Gin is ook een belangrijke smaakmaker in cocktails. Daarom zal The Dutch Gin dit seizoen volop meegaan in de wintercocktailkaart die Joanne heeft samengesteld. ,,Het leuke van gin is dat je er zoveel mee kunt in cocktails. Het is een beetje een stoere drank alsook elegant. Mannen en vrouwen drinken het. De kunst is om dan een cocktail te shaken die past bij de persoon. Als we die aan tafel komen maken met The Dutch Gin, dan wordt er echt iets speciaals geserveerd.”

Met zijn etiket met de bekende The Dutch uitstraling waarin tevens het verhaal wordt verwerkt, zullen de flessen ongetwijfeld ook een collectors item gaan worden. Joanne: ,,Ze zijn te koop. Een bijzonder product om cadeau te geven of voor thuis op de schoorsteen.” Voor de perfect gin-tonic serve: een neutrale tonic zal de smaak van The Dutch Gin alleen maar omhoog trekken. Cheers!