golfpro Oggy Robertson

Tips & Tricks

Met deze tips van golfpro Oggy Robertson wordt de kans op een birdie (of eagle) een stuk groter…

Voor resultaat is het belangrijk om te weten waar en hoe je de bal wilt laten landen. Gaan we voor een lage of hoge vlucht of ergens daar tussenin?

Bepaal je goal. Waar moet de bal landen en met welke vlucht?

Strategie bepaald? Kies de club die daarbij past. Het clubhoofd mag altijd enigszins open staan. Zo kun je de bounce (de hoek tussen de grond en de zool van de club) gebruiken. Belangrijke tip: sluit het clubhoofd NOOIT! Het zal je alleen maar veel slechte shots opleveren. Als je de bal laag wilt houden, selecteer een club met een lagere loft.

Tip & Tricks Oggy

Stel je voor dat je onderhands een bal naar het doel werpt.

Of doe het gewoon om te oefenen. Je leert nadenken over de balvlucht en waar de bal gaat rollen. Een goeie les om te zien hoe het terrein (bergopwaarts, bergafwaarts enz.) de snelheid en de richting waarin de bal zal rollen beïnvloedt.

Tip & Tricks Oggy

Het Stappenplan voor een lage balvlucht begint hier: houd de polsen recht en maak een korte swing.

Dat zorgt voor een lagere clubhoofdsnelheid wat weer resulteert in minder balsnelheid en spin. Daardoor gaat de bal lager en zal hij gaan rollen. Het lichaam beweegt nauwelijks.

Voor iets meer balvlucht –categorie medium – mag het clubface ietsje open.

De polsen mogen nu een beetje scharnieren. De swing zal iets langer zijn, waardoor de balvlucht hoger wordt met minder rol bij de landing. Het lichaam doet meer mee, draait door en zorgt zo voor meer snelheid.

Tip & Tricks Oggy

Als de bal omhoog moet:

Open het clubblad, laat de polsen nog meer scharnieren en maak een volledige lichaamsdraai voor meer snelheid. De bal maakt nu een grotere boog, krijgt meer afstand en meer spin.