Facts & Figures

Facts & Figures over de Whisky & Cigar Room, Bagage Storage, The Dutch Auction House, Schotse clubhuis en de greenkeepers van The Dutch op 1 plek. 

WHISKY LOCKERS MET TARTAN
Liefhebbers van lekkere whisky’s en goede sigaren weten de weg naar de smaakvolle Whisky & Cigar Room in ons clubhuis feilloos te vinden. Let, zittend in een van de leren fauteuils bij het knapperende haardvuur, vooral op het design van de 52 donkerhouten lockers. Stuk voor stuk uniek doordat ze allemaal zijn bekleed met een andere tartanstof. Op elk deurtje staat de naam van de familie die volgens The Scottish Tartans World Register eigenaar is van de betreffende tartan. Bewaart u graag uw eigen favoriete drank en/of rookwaren in de Whisky & Cigar Room? De lockers zijn te huur.

MADE IN SCOTLAND PRO’S
De negen golfprofessionals van The Dutch doen meer dan hun titel doet vermoeden. De Made in Scotland Pro’s vormen de verbindende factor, zowel tussen de Members als bij de Members en hun gasten. Ze verzorgen golf lessen en masterclasses Masterclasses en hebben ieder nog een andere specifieke taak. Waar de één verantwoordelijk is voor het Network Program of de Clan, daar draagt de ander zorg voor bijvoorbeeld Corporate merchandise of het golfbeleid. Samen zetten ze in het reilen en zeilen van The Dutch elke dag de puntjes op de i.

GOLFTAS WARM EN DROOG
Geen zin in gesleep met clubs? The Dutch biedt Members de mogelijkheid om tegen een vergoeding hun golftas in de Bagage Storage te bergen. Hier staat de uitrusting warm en droog in een beveiligde omgeving. En bij aankomst staat, als een starttijd is geboekt, de tas klaar om de baan in te gaan. Gemak dient de Member!

TWAALF OPEN HAARDEN
In een clubhuis Schotse stijl mogen haarden niet ontbreken maar… twaalf stuks? Een beetje Schot is gewend dat er overal vuurtjes knetteren, dus ook op The Dutch zorgen de open haarden voor heel veel sfeer. In drie daarvan – in de Spijkbar, de ontvangsthal en de Founders Room – knetteren op kille dagen echte houtblokken in de haard. Net zo warm maar dan op basis van gas wordt het in de Library, Study, de lockerrooms, Clan Boardroom, Cocktailbar (twee stuks), Whisky & Cigar Room en op het aangrenzende terras. Weet iemand een clubhuis met méér open haarden dan op The Dutch?

THE DUTCH AUCTION HOUSE
In april 2019 werd The Dutch Auction House in het leven geroepen om vraag naar en aanbod van The Dutch certificaten bij elkaar te brengen. Met groot succes. In 2021 gingen liefst 46 certificaten via The Dutch Auction House van de hand waardoor tientallen nieuwe Members nu kunnen genieten van onze baan. De tweewekelijkse biedingsronde is naar een maandelijkse cyclus gegaan.

OOK IN DE WINTER
Zomer, winter: The Dutch verkeert in alle seizoenen in topconditie. Dat is het verdienstelijke werk van het greenkeepersteam onder leiding van Paul O’Donoghue dat ervoor zorgt dat The Dutch regelmatig de afgelopen jaren tot ‘Best onderhouden golfbaan van Nederland’ wordt is uitgeroepen. Onze course is ook in de wintermaanden bijna altijd bespeelbaar. Alleen bij vorst, sneeuw en mist kan er even niet worden gegolfd.