Facts & Figures
PAR!
We hopen erop bij elke hole – of liever nog een birdie of eagle – maar wat zeggen we eigenlijk als we PAR! roepen? We weten dat par is afgeleid van het Latijnse woord voor gelijk maar of de Romeinen daarmee op sport doelden, lijkt ons sterk. Midden 16de eeuw werd er wel gespeeld maar bestonden er nog geen mooi aangelegde banen met een standaard voor goede golfers. Er werd net zo lang geslagen tot je kon uitholen. Tot er eind 19de eeuw, in 1890 om precies te zijn, het idee ontstond om voor elke te spelen hole het aantal slagen vast te stellen dat een goede golfer zou behoren te halen. Dit werd de ground score, ook bekend als de bogey score. Maar de sport ontwikkelde zich waarmee die scores steeds vaker werden overtroefd. Wat deden de Amerikanen? Die begonnen ‘PAR’ te roepen, wat niets anders dan goed betekende. Wie één boven PAR presteerde, mocht voortaan een bogey noteren. Maar de Britten, die waren not amused. In 1914 gingen stemmen op om de Britse standaard gelijk te trekken aan die van de US. Dus roepen we sinds 1925 overal: PAR!
Splinternieuwe trolleys
Er staat een compleet nieuwe vloot klaar voor de Members en hun gasten. Het oude ‘wagenpark’ is vervangen door 85 splinternieuwe inklapbare en lichtgewicht trolleys. Ze zijn allemaal voorzien van een flesje met divotzand en een regenhoes uit de collectie van The Dutch die tijdens de stalling de tassen drooghoudt. Volgend jaar volgt uitbreiding zodat met de start van het hoogseizoen er 120 trolleys klaar staan.
OEF, Een PAR-7 Van 1005 Meter
Je ziet ze niet vaak maar er zijn ook in Europa banen met holes die een par-6 zijn. Die variëren van 561 meter – de 18de hole van Le Golf de Seignosse in Frankrijk – tot een slordige 740 meter waarop de 16de hole van Gut Batzenhof in Duitsland het patent heeft. Onze eigen hole 18 voelt met zijn 557 meter soms ook al als een par-6 maar het kan gekker. De Gunsan Country Club in Korea doet er met een par-7 nog een schepje bovenop. 1005 meter om te overbruggen, ga er maar aan staan op deze langste hole van de wereld.
Wireless
Weg met de snoertjes! Vanaf nu is ook The Dutch wireless en kan er met het Barco Clickshare-systeem draadloos worden gepresenteerd in onze ruimtes. Alle schermen zijn vervangen door Samsung Frame dat de mogelijkheid biedt om bij niet-gebruik een mooi schilderij te tonen, zoals de waterlelies van Monet.
Download gratis het The Dutch Magazine
Even ontspannen? Lees hier gratis ons The Dutch Magazine met artikelen uit de golfwereld, achtergronden over onze warme club en verhalen van inspirerende ondernemers.
Meer nieuws
Geschiedenis van de golfbal…
Ieder heeft zijn eigen favoriete golfbal tegenwoordig, maar vroeger... Toen was de keuze in elk geval verre van reuze. Er was in het begin hout,…
Vrijwilliger bij de Tour en de Spelen
Peter Heuvel is gegrepen door ‘het spelletje’. De liefde voor de sport gaat zover dat hij vrijwilliger is bij meerdere grote golftoernooien. Op de…
Een trouvaille uit Sandwich
Gefabriceerd in een Goudse aardewerkfabriek, bijna honderd jaar later gevonden in een chique antiekwinkeltje in het zuiden van Engeland. De…