Facts & Figures

Facts & Figures

Facts & Figures over de service in de lockerroom, de winnaar van The Dutch Staff Competitie, elektrische laadpunten, nieuwe straatverlichting en de term tee.

Weer lekker fris

Even de kleding opfrissen tijdens een rondje golf? In de heren lockerroom staat een Samsung AirDresser die in een mum van tijd ontsmet en geurtjes van bijvoorbeeld zweet, tabak en eten verwijdert plus kreukels weer rechttrekt. Een wondertje in een kast voor een quick wasje met stoom. Deze zorgt ervoor dat 99,9% virussen en bacteriën, 100% huisstofmijt en 99% andere schadelijke stoffen uit de kleren verdwijnen. Drogen gebeurt op lage temperatuur met JetAir en een warmtepomp. Klaar met golfen, kleding weer fris. Een kind kan de was doen…

Facts & Figures

Personeel aan slag

Vorig jaar is The Dutch Staff Competitie gestart met als eerste winnaar greenkeeper Frank Meijer. In de afgelopen winterperiode is de onderlinge strijd verder gegaan als laddercompetitie waarbij er in teams van twee gestreden werd. Intussen neemt de strijd serieuze vormen aan. De gelukkige winnaar van de zomercompetitie 2023 ontvangt van sponsor Wilson Staff een driver uit diens collectie.

Facts & Figures

Elektrische laadpunten

Ook The Dutch geeft gas in verduurzaming. Inmiddels staan er twintig laadpunten voor auto’s. Die zijn hard nodig omdat steeds meer Members zich per elektrische auto verplaatsen. De laadpunten zijn te vinden achter het gebouw van de driving range.

Facts & Figures

Nieuwe straatverlichting  

De straatlantaarns op The Dutch zijn vervangen door een nieuwe en duurzamere verlichting. In de stijl van de nieuwe aanblik van de plek voor de valet parking hebben de greenkeepers lichtpunten aangebracht in de houten muur die is gemaakt van bielzen. Die branden straks allemaal op LED.

Facts & Figures

Wat tee?  

We hebben het allemaal over een tee maar waar komt de term eigenlijk vandaan? Net als het golfspel zelf rechtstreeks uit Schotland. Tee stamt af van het Schotse ‘Teay’ dat zoiets betekent als een klein hoopje zand. Om af te slaan maakten de eerste golfers in de historie vaak zo’n bergje. Pas in 1920 werd de houten tee geïntroduceerd als uitvinding van dr. William Lowell, een tandarts uit Boston.

Facts & Figures