Een mooie 8.9...

Een mooie 8.9…

Met een 8.9, die staat voor uitmuntend, heeft The Dutch een ‘overall’ toppositie in de ranking van Leading Courses. Het Nederlandse platform wordt geraadpleegd door golfers van over de gehele wereld.

Leading Courses is het online golfplatform met de grootste community in Europa, zegt directeur Ruben Meiland trots. ,,We hebben 200.000 leden, tellen nu 350.000 beoordelingen en zien maandelijks bijna een half miljoen bezoekers op de site.”

Die vinden informatie over wat bijvoorbeeld The Dutch te bieden heeft, namelijk dat The Dutch met een 9.1 voor baanonderhoud overall een van de allerbeste banen in Europa is. Het rapportcijfer in de Golfers’ Choice Ranking van 2023 is gebaseerd op 573 beoordelingen die zijn geschreven door leden van de Leading Courses community. ,,Ieder lid van de community mag een beoordeling schrijven, maar elke review wordt handmatig door ons content team gecontroleerd. Als iemand alleen tienen uitdeelt voor zijn home course sturen we diegene netjes een mailtje. Wie een dikke onvoldoende uitdeelt na een ronde, terwijl bekend is dat die dag groot onderhoud aan de baan werd gepleegd, kan ook een reactie verwachten. Er wordt tevens gekeken naar hoe vaak iemand een beoordeling plaatst.

Hoe vaker, hoe meer zijn of haar beoordelingen waard worden. Wij proberen onze algoritmes zo goed mogelijk hun werk te laten doen zodat de kwaliteit van het platform hoog blijft,” zegt Ruben.

Kettingreactie

De Golfers’ Choice Ranking toont het overzicht van de beste golfbanen in Europa en deels daarbuiten op basis van de beoordelingen van de Leading Courses community. Punten zijn te verdienen met onder meer de baan, faciliteiten, onderhoud, gastvrijheid en prijs-kwaliteit. Ruben en zijn team, dat bestaat uit zo’n vijftien gepassioneerde golfers, zien dat het gros van de banen de beoordelingen serieus neemt. ,,Als de waardering onder een bepaald niveau daalt, worden de koppen bij elkaar gestoken om te bezien hoe ze het tij kunnen keren. We hebben goed contact met alle clubs, waaronder The Dutch, en in de meeste gevallen zijn de banen dankbaar voor onze beoordelingen. Zo was ergens het commentaar dat men zijn elektrische auto niet kon laden waarop de baan deze faciliteit heeft gerealiseerd.”

Dat de topbanen van Golfers’ Choice Rankings voor veel golfers een soort bucketlist zijn, is ook terug te zien in de lijstjes. ,,Het moment dat we de ranglijsten in het voorjaar publiceren, brengt dit een kettingreactie teweeg. Mede doordat de media erop inhaken. Inderdaad, net als restaurants die na bekendmaking van de Michelinsterren de reserveringen zien binnenstromen…”

Een mooie 8.9...

Pebble Beach

Leading Courses, dat in 2007 werd opgericht, ambieert voor de komende jaren uitbreiding naar meer landen in Europa en daarbuiten. Naast een informatiebron zijn via het platform ook starttijden voor circa drieduizend banen wereldwijd te boeken. ,,Leading Courses staat in direct contact met de boekingssystemen van deze banen wat het makkelijk maakt om een starttijd te reserveren. De groei zit vooral in Europa maar we zien ook dat beoordelingen over banen in het Midden-Oosten en Zuid-Afrika goed gelezen worden en zelfs Amerikanen ons platform gebruiken om zich te oriënteren.”

Welke baan Ruben zelf nog eens zou willen beoordelen? ,,Goeie vraag… Ik denk Pebble Beach Golf Links in Californië. Toen ik net begon met golf woonde ik in de regio. Maar met een HCP 54 destijds was de greenfee voor de baan het niet waard. Het doel is om met mijn zoons ooit terug te gaan en dan alsnog Pebble Beach spelen.”