De smaakmakers van De Projectgroep

De smaakmakers van De Projectgroep

Willem en Koen Hoefakker, vader en zoon, zijn interieurbouwers en golfers. In die volgorde? ,,We zijn allebei zeer fervente golfers, maar voor Kerstmis hebben we met De Projectgroep nog zeker twaalf projecten op te leveren. Deadlines…” Dit voorjaar hadden ze wel even de tijd om de shop van The Dutch zijn nieuwe look te geven.

Het familiebedrijf – ‘Er werken hier drie Hoefakkers’ – bevindt zich op de gehele eerste etage van een bedrijfsgebouw in het Utrechtse Papendorp. Het ‘Experience Center‘ hebben Willem en zoon Koen het gedoopt toen ze de deur van het veel te klein geworden herenhuis in Woerden achter zich dicht trokken voor dit nieuwe vervolg van De Projectgroep. Deze stap – de eerste was de start in 2016 in een klein kantoor met vier bureaus – was by far de grootste die het mogelijk maakte hun vleugels wijd uit te spreiden. De Projectgroep is met zijn designteam van acht, negen man de smaakmaker van een heel repertoire aan bekende klanten. Hotelketens als Van der Valk, Fletcher, The Student en The College Hotel zijn kind aan huis. Duizenden vakantiewoningen en appartementen op parken, waaronder veel voor EuroParcs, zijn er ingericht in Nederland en op Curacao. Nieuwste hoogtepunt is het project Hof van Saksen. Een deel, bestaande uit 150 woningen, krijgt samen met Nederlands topontwerper Piet Boon vorm. Nog eens vierhonderd boerderijen worden door het team van De Projectgroep onder handen genomen. ,,Een van onze grootste opdrachten tot nu. Mooi hoor, zo’n prestigieuze recreatieaanbieder,” zegt Willem.

,,Een van onze grootste opdrachten tot nu. Mooi hoor, zo’n prestigieuze recreatieaanbieder,”

Grand hotel Huis ter Duin

Hij verliet De Mandemakers Groep waar hij een commercieel verantwoordelijke functie had, voor dit nieuwe avontuur met Koen. ,,Prachtig om dit samen met je zoon te kunnen doen.” De eerste partij die aan boord kwam, was een Aziatische all you can eat-formule. Rap volgden hotels, kantoren en panden voor beleggers. De portfolio anno 2023 is niet te vatten in de fotowandelgang die als podium dient.

De klanten komen sfeer proeven tussen de stapels stalen, stoffen, voorbeeldvloeren, alle RAL-kleuren, behang, motieven en meubels.Design en beeld is een belangrijk deel van het verhaal. Er staat de slaapkamer opgesteld van Grand Hotel Huis ter Duin, ook al zo’n mooie klant. ,,We hebben net 59 kamers opnieuw ingericht in deze luxe stijl. Straks zijn de Panoramazalen aan de beurt.”

De vakantiewoning verderop – ‘Zo kunnen we klanten een goed beeld geven’ – dient tevens als creatieve werkplek voor een deel van het team. Een one-stop-shop is het, zegt Koen. De Projectgroep werkt binnen de Interior Group samen met buurman Keijsers Interiors als co creators. Het maakt het mogelijk om een compleet plan te maken. Voor Corendon, de winkels van Hunkemöller, Plopsaland of wie dan ook. Willem: ,,Een patatzaak, een Maja de Bij-kamer in het pretpark, appartementen voor expats: het gaat om de customer journey die we met zijn allen maken. Voor wie is het, welk doel dient het? Dan volgt de storytelling die het tot een succes maakt. Van niets iets maken, dat vinden we leuk.”

De smaakmakers van De Projectgroep

Spanje

De aantallen die uit het logistiek centrum vertrekken, zijn mega. ,,1400 vakantiewoningen inrichten, is ook 1400 wasrekken en 1400 stofzuigers leveren. We hebben een groot project op Curaçao mogen doen, gingen er 39 containers met meubels vanuit hier naar Willemstad.” Internationaal lonkt. Er liggen plannen voor een filiaal in Zuid-Spanje om ook daar tailormade hotels en andere projecten te gaan inrichten.

Hebben ze verder nog speciale wensen om uit te voeren? Willem: ,,Nou… The Dutch, waar we heel graag zijn, heeft een fantastisch clubhuis met een geweldige sfeer. Dat heeft David Burnside heel goed gedaan. Maar als interieurinrichters zou ik met ons creatieve team samen met hem een leuke verbinding willen leggen tussen de Spijk Bar en het restaurant. Misschien moeten we dat balletje eens opwerpen…”