Aanpassing bewateringsplan door aanhoudende droogte

Door de aanhoudende droogte en de weerverwachtingen heeft het Waterschap Rivierenland voor de gehele regio een waterbeperking opgelegd.
Dit betekent dat we vanaf woensdag 10 augustus tussen 7.00 – 19.00 uur niet meer mogen sproeien met oppervlaktewater.

The Dutch heeft een eigen grondwaterput die we kunnen gebruiken, maar de capaciteit hiervan is natuurlijk beperkt. Het stelt ons wel in staat om overdag op een lager niveau te blijven sproeien. We doen dan ook ons uiterste best om de baan in de best mogelijke conditie te houden. Door het inzetten van onze eigen grondwaterput en door de hoeveelheid drainages zijn we in staat in de nachten het overtollige water dat we gebruiken uit de grondwaterput zoveel mogelijk op te vangen en te hergebruiken.

Het gras heeft het zwaar, maar is in goede gezondheid waardoor we nog volledige controle hebben over de kwaliteit van de golfbaan. Wel moeten we noodgedwongen in de aankomende periode ons normale bewateringsplan iets aanpassen. Vanaf heden zullen we elke avond om 20.00 uur beginnen met het besproeien van de ‘rough’ en overige gebieden buiten de holes. Graag willen we u erop attenderen dat het mogelijk is dat sprinklers in deze gebieden automatisch naar boven komen en gaan sproeien. Niet alle sprinklers zullen in één keer in werking treden, dit zal worden beperkt tot een aantal sprinklers per hole.

Vanaf 21.30 uur (na zonsondergang) gaat het normale bewateringplan van start waarbij ook de fairways en greens worden besproeid. Hierdoor beperken we de overlast voor u tijdens het golfen en maken we optimaal gebruik van het beschikbare water (grondwater geleverd door het Waterschap Rivierenland en onze eigen grondwaterput).

We hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd en wensen u nog een fijne zomer.

Paul O’Donoghue
Golf Course Superintendent